≫ 

Živković poziva opoziciju da prekine bojkot Skupštine i da dođe i postavlja pitanja

On je dodao da se zalaže za takozvani “aktivan bojkot”, odnosno da poslanici, iako ne prisustvuju plenumu, budu u skupštini i da po potrebi ulaze u skupštinsku salu, u zavisnosti od tema i da reaguju na korist građana

  • 6

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da bi poslanici opozicije koji bojkotuju parlament, trebalo da dođu u četvrtak na sednicu Skupštine Srbije na kojoj će biti i članovi vlade i da im postave pitanja.

- Moj predlog je da dođemo u četvrtak da postavljamo pitanja Vladi Srbije. Mislim da će i oni koji podržavaju bojkot imati razumevanja i da će nam oprostiti kada dođemo s pitanjima zbog kojih će neki da ''grizu donju usnu'' - rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da se zalaže za takozvani “aktivan bojkot”, odnosno da poslanici, iako ne prisustvuju plenumu, budu u skupštini i da po potrebi ulaze u skupštinsku salu, u zavisnosti od tema i da reaguju na korist građana.

Takođe, smatra i da bi poslanici trebalo da prisustvuju pojedinim skupštinskim odborima.

Na pitanje da li će on lično prisustvovati sednici na kojoj će članovi vlade odgovarati na pitanja poslanika, Živković je rekao da će o tome tek da odluči i da je to pitanje solidarnosti, jer, kako kaže, saglasnost u opoziciji, makar bila i neefikasna, bolja je od “prepucavanja na društvenim mrežama”.

Poslovnikom Narodne skupštine predviđeno je da poslednjeg četvrtka u mesecu članovi vlade odgovaraju na pitanja poslanika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    25. jun 2019 | 16:05

    Знам унапред његово питање! Да ли да проширује виноград!?

  • Avram

    25. jun 2019 | 14:54

    Neka Zivkovicu nemoj vise da radis u korist nas gradjana, jos se nismo oporavili od dobrote iz vremena tvoje vladavine .

  • Johan

    25. jun 2019 | 14:58

    Nebitni ste,koga nema bez njega se može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA