Čelnici DS propustili časove o podeli vlasti: Kuburović reagovala na saopštenje demokrata

Time na najskandalozniji način urušavaju njihovu Ustavom zagarantovanu nezavisnost i nepristrasnost u radu - navela je Kuburović

  • 39

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nela Kuburović ocenila je danas da su čelnici Demokratske stranke očigledno propustili časove o podeli vlasti na tri grane, pa i danas, ne znajući apsolutno ništa o pravu i pravdi, prozivaju sudsku vlast i pojedinačne odluke suda.

- Time na najskandalozniji način urušavaju njihovu Ustavom zagarantovanu nezavisnost i nepristrasnost u radu - navela je Kuburović u pisanoj izjavi komentarišući saopštenje DS povodom sudske presude kojom su pripadnici Jedinice za specijalne operacije pravosnazno oslobođeni zbog nedostatka dokaza da su izvršili oružanu pobunu 2001.

DS je ranije danas u saopštenju navela da je pobuna JSO bila je uvod u ubistvo premijera Zorana Ðinđića i da tu činjenicu nikakva presuda ne može naknadno promeniti, “a ova i ovakva presuda samo dokazuje potrebu da se temeljno promeni vlast koja zločince pomiluje".

- Nažalost, u nedostatku elementarnog znanja o bilo čemu, a posebno o državnom ustrojstvu i pravu, a u izobilju bahatosti, osionosti i ličnih interesa, uspeli su da svoju politiku pokažu 2000.-tih kada su sproveli katastrofalnu reformu pravosuđa, ostavivši bez posla više od 1.000 sudija i tužilaca koji nisu hteli da budu odani poslušnici ''demokratske vlasti'' - navela je Kuburović.

Članice Srpske napredne stranke

Kuburović - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Ona je dodala da o obimu njihovog urušavanja institucija i degradiranju sudske vlasti, govori i to da građani Srbije i dan danas plaćaju milionske odšete tada neizabranim sudijama i tužiocima, koje je Ustavni sud vratio na posao.

Kriminal na ulicama Srbije, klanovi i organizovana ubistva bili su oličenje DS-ove vlasti, podsetila je Kuburović.

Ona smatra da je “teško sada istini pogledati u oči i videti da su se promenila vremena i da danas sudije rade slobodno i nezavisno, i da nema više unapred pripremljenih sudskih presuda, koje bi se samo poturale sudijama na potpis".

- Danas svaka insitucija radi svoj posao, i svaki sudija donosi svoje odluke na osnovu činjenica i po slovu zakona. Možda se one nekome ne dopadaju, ali to ne znači da bilo ko od nas ima pravo da te odluke komentariše i dovodi u pitanje - naglasila je Kuburović.

Podsetila je da je u vreme vladavine DS ubijen predsednik Vlade i procvetali korupcija, nasilje i kriminal, te da način na koji želi da uspostavi vladavinu prava, najbolje govori ona sama - time što poziva na nepoštovnje odluka suda i promenu vlasti zato što im se ne dopada to što, kako je navela, sudije danas nemaju strah da donesu odluku slobodno i u skladu sa zakonom, bez obzira šta o njoj neko mislio.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    25. jun 2019 | 16:37

    Opozicija je pokazala visok stepen nesposobnosti i neodgovornosti dok je bila na vlasti!

  • Ruzica

    25. jun 2019 | 21:23

    Ds je naucio da sam krojiz akone po svojoj meri..

  • Vica

    25. jun 2019 | 20:48

    U kojim smo mi jadima bili za vreme vlasti DS-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA