SzS tvrdi da nedostaju investicije, Vesić odgovara: Beograd se razvija, samo Ðilas propada

Duel Vesića i Đilasa o investicionom delu gradskog budžeta

  • 42

Član Predšedništva SNS Goran Vesić odbacio je danas navode predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa o završnom računu gradskog budžeta za 2018. godinu, navodeći da se sada mnogo više investira i gradi nego u vreme dok je Ðilas bio gradonačelnik. Ðilas je uoči sednice gradskog parlamenta rekao da je od 2008. do 2013. investicioni deo gradskog budžeta bio u proseku 250 miliona evra, dok je prošle godine bio 76 miliona evra.

Odbornici Saveza za Srbiju i danas su, iako bojkotuju rad gradskog parlamenta, pred sednicu komentarisali rad gradske uprave, a tema je bila vremenske nepogode i posledice, te završni račun, koji je jedna od tačaka dnevnog reda.

Zamenik šefa odbornika SzS Dragan Ðilas tvrdi da je Novi Beograd bio pod vodom jer nisu radile crpne stanice Gazela i Galovica, ali, navodi, ne zbog nestanka struje, jer svaka stanica ima bar dva odvojena sistema napajanja, kao i agregate, već neredovnog održavanja.

“Elektroprivreda Srbije“ juče je, naime, saopštila da Galovica nije bila bez struje, a da je Gazela bez električne energije ostala oko 17.45 u nedelju.

Ðilas je odbacio kritike da je prethodna vlast odgovorna za neodržavanje mreže i reao da je ranije grad godišnje prosečno odvajao 200 miliona dinara za održavanje sistema kišne kanalizacije.

Dodao je da je za pet godina njegovog mandata izgrađen 91 kilometar nove vodovodne mreže i obnovljeno 98 kilometara, kao i 58 kilometara kanalizacije.

Osvrnuo se i na završni račun, tvrdnjom da je od 2008. do 2013. investicioni deo budžeta bio u proseku 250 miliona evra, dok je prošle godine bio 76 miliona evra.

BEOGRAD SKUPSTINA GRADA Đilas - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Član Predšedništva SNS Goran Vesić odbacio je pomenute navode o završnom računu gradskog budžeta za 2018. godinu, navodeći da se sada mnogo više investira i gradi nego u vreme dok je Ðilas bio gradonačelnik.

- Treba biti posebno glup i zlonameran, kao što je Ðilas, pa da kažete kako se u Beogradu investira svega 76 miliona evra godišnje, dok se u njegovo vreme investiralo 250 miliona - rekao je Vesić i dodao da će samo ove godine početi investicija u postrojenje za preradu otpada na deponiji Vinča, čija je vrednost 330 miliona evra.

Vesić je istakao da se sada u Beogradu mnogo više investira i gradi nego u vreme dok je Ðilas bio gradonačelnik, navodeći da trenutno u prestonici ima više od 400 kranova i 1. 500 gradilišta.

- Da ne govorimo o tome da danas u Beogradu ne postoji slobodan građevinski radnik, jer se zida oko milion i osamsto hiljada kvadrata godišnje, od čega milion kvadrata izdaje Grad Beograd, a oko 800. 000 Republika i gradske opštine. Da ne govorimo o tome da se na sve strane rekonstruišu bulevari, ulice, trgovi - naveo je Vesić za Tanjug.

Kako je dodao, Ðilas jedne nedelje kuka zašto se rekonstruiše, a druge priča kako se ništa ne ulaže.

- Razlog što Ðilas ovoliko laže je u tome što je sve što se radi u Beogradu merilo njegove nesposobnosti. Kada gradimo Beograd na vodi, to je merilo njegove nesposobnosti, jer je i on hteo da izgradi grad na vodi. Kada rekonstruišemo Savski trg, Slaviju ili Trg republike to je merilo negove nesposobnosti jer on nije bio u stanju da to uradi. Merilo njegove nesposobnosti je i kada gradimo novu autobusku stanicu jer je on trebao da je gradi - rekao je Vesić i nastavio:

- Kada rešavamo problem deponije Vinča, to je takođe merilo njegove nesposobnosti jer je on trebalo to da radi pošto je Vlada Srbije još 2007. godine donela odluku da se to reši, ali očigledno nije našao partnera sa kojim je bio u dobrim odnosima.

BEOGRAD SKUPSTINA GRADA Vesić - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vesić je dodao da sve ovo govori o tome da Ðilasu “jako loše ide računanje kada je u pitanju Grad, a jako dobro kada je on u pitanju”.

- U vreme dok je Ðilas bio na vlasti više od 700 miliona evra prihoda su imale njegove firme - rekao je Vesić i upitao da li je normalno da neko ko je državni funkcioner ima tolike stotine miliona evra prihoda na svojim firmama?

Kako je dodao, dobro je što “niko normalan ne može da veruje u gluposti koje Ðilas izgovara” jer svaki građanin Beograda na svakom koraku može da vidi kranove i da se grad rekosntruiše.

- Kada bi se gradilo onako kako je on radio, zaista se u Beogradu ništa ne bi radilo - ocenio je Vesić.

Naveo je da da je danas prosecna plata u Beogradu veća za oko sto evra nego u vreme dok je Ðilas bio gradonačelnik.

Istakao je da danas u Beogradu posao ima skoro 720. 000 ljudi, a da je u Ðilasovo vreme imalo 560. 000 i dodao da danas vozači u GSP-u imaju sto evra veću platu nego u vreme kada je Ðilas bio gradonačelnik.

- To sve govori o tome kako se Beograd razvija. Jedino što se dobro ne razvija, i to moram da priznam da je Ðilas u pravu, je da njegov biznis dobro ne ide. Ništa nismo uradili da njegov biznis ide bolje jer mi vodimo računa da se grad razvija - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brate,

    25. jun 2019 | 20:48

    Điki lupa k'o otvoren prozor.

  • Gaga

    25. jun 2019 | 17:16

    A broj investicija u Srbiji za 17 procenata veći od prethodne godine.

  • Cane Mirić

    25. jun 2019 | 17:27

    Od kada je SNS na vlasti Beograd je živnuo i izgradio se više nego od 2000 kada su demokrate bile na vlassti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA