Priština korak bliže Interpolu? Evo šta je odlučio Izvršni komitet ove organizacije

Od ukupno 10 zemalja koje su učestvovale u današnjoj debati Izvršnog odbora bile su samo tri države koje su priznale nezavisnost Kosova i skoro svi učesnici su se založili da se aplikacija Kosovske policije dalje razmatra u Generalnoj skupštini - naveo je Zemaj

  • 4

Izvršni komitet Interpola raspravljao je danas o zahtevu Prištine za članstvo u ovoj instituciji i odlučio da odobri zahtev Policije Kosova za glasanje na Generalnoj skupštini Interpola, koja je će se ove godine održati u Čileu, prenosi Koha.

Zamenik generalnog direktora Ministarstva spoljnih poslova tzv. Kosova Astrit Zemaj napisao je na Fejsbuku da je Kosovska policija ocenjena na najvišem nivou profesionalizma i kredibiliteta kao moderna policijska organizacija, s naprednim standardima.

- Od ukupno 10 zemalja koje su učestvovale u današnjoj debati Izvršnog odbora bile su samo tri države koje su priznale nezavisnost Kosova i skoro svi učesnici su se založili da se aplikacija Kosovske policije dalje razmatra u Generalnoj skupštini - naveo je Zemaj.

On je izrazio nadu da će se "Srbija pozvati na glas razuma, a ne na opstrukciju mira i bezbednosti".

- Bilo bi primitivno i bez bilo koje logike sprečiti i lobirati protiv članstva Kosovske policije u međunarodnoj organizaciji Interpol, a s druge strane, govoriti o miru i sigurnosti - napisao je Zemaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Крле

    26. jun 2019 | 14:30

    Колико би свет био бољи да није ових сподоба који себе сматрају људима.

  • Laž

    26. jun 2019 | 14:46

    Šiptari lažu kao i uvek

  • Marija

    27. jun 2019 | 17:07

    Jedva čekam da informacije o kriminalu počnu da cure.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA