≫ 

Mit o carstvu nebeskom nije program SPO-a: Vidovdanska poruka Vuka Draškovića

Mit o carstvu nebeskom, koje nam je preče od žive Srbije, nije program Srpskog pokreta obnove - naveo je Drašković u pisanoj izjavi koju je nazvao "vidovdanskom porukom"

  • 9

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković ocenio je danas da je Srbija obavezna da se izbori za ostanak i snaženje srpskog naroda na Kosovu ali da je to moguće samo u sporazumevanju i prijateljstvu sa većinskim albanskim narodom.

- Mit o carstvu nebeskom, koje nam je preče od žive Srbije, nije program Srpskog pokreta obnove - naveo je Drašković u pisanoj izjavi koju je nazvao "vidovdanskom porukom".

Drašković je naveo da se na Vidovdan ne slavi slom Srbije i njene vojske 1389. godine na Kosovu polju.

Vuk Drašković

Mit o carstvu nebeskom, koje nam je preče od žive Srbije, nije program Srpskog pokreta obnove-Foto: Nikola Tomić

- Narod srpski je, vekovima, tugovao zbog tog poraza. Pali kosovski vitezovi bili su mu nepresušno nadahnuće za san o pobedi. Za san o živoj i moćnoj Srbiji. Na Kosovu nam je istorijsko pamćenje, po Metohiji su nam crkve i manastiri. Obavezni smo da se izborimo za ostanak i snaženje srpskog naroda na toj zemlji. To možemo i moramo samo u sporazumevanju i prijateljstvu sa većinskim albanskim narodom - naveo je on.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA