Ako se odreknemo Kosova, izgubićemo čast: Poruka ministra Popovića uoči Vidovdana

To su granice oko kojih nema kompromisa ako želimo da ostanemo Lazarev, vidovdanski narod - rekao je Popović

  • 10

Ministar Nenad Popović danas je izjavio je danas da se svima mora poslati jasna poruka da je celo Kosovo Srbija i da se za njega moramo boriti na svakom mestu i u svakom trenutku, kako je kazao, odlučno, mudro, nepokolebljivo, sa našim prijateljima u svetu.

- Ako se danas odreknemo Kosova, ako na bilo koji način njime pokušamo da trgujemo, zbog lažnih obećanja moćnika današnjeg sveta, izgubićemo čast, odreći se sebe, a narednoj generaciji Srba nećemo ostaviti ni uzor ni prostor da jednom povrati okupirano Kosovo - naveo je Popović u izjavi za javnost uoči Vidovdana.

Popović je ocenio da se u ovom vremenu, kada na Srbiju vrše ogroman pritisak da se odrekne Kosova, da ga prizna u ovom ili onom obliku, kada proganjaju naš narod, prete mu nasiljem i glađu, moramo ponovo inspirisati vidovdanskom etikom da nema popuštanja kada je u pitanju suština i smisao postojanja našeg nacionalnog bića.

- Uoči svakog Vidovdana mi Srbi moramo da se setimo dubokog smisla Lazareve odluke da brani državu i nacionalnu slobodu, bez obzira na težinu izazova i pretnji koje su u teškim trenucima stajali pred njim i pred narodom - navodi Popović i dodaje da ne postoji viša vrednost za Srbe od nacionalne i državne slobode i od čuvanja obraza, časti i dostojanstva u najtežim iskušenjima u kojima možemo da se nađemo kao narod.

- Za nas Srbe sloboda i čast su neraskidivo povezani - kaže Popović i ocenjuje da je Lazar na Kosovu duboko znao da ako i privremeno, usled snage neprijatelja, izgubimo slobodu, a sačuvamo borbom našu čast i dostojanstvo, oni će kao svetli primeri podstaći naredne generacije Srba da u nekim novim i boljim okolnostima povrate otetu slobodu, državu i teritorije, što se i dogodilo.

Prema njegovim rečima, časna borba za slobodu i nezavisnost, koja ne mora uvek biti oružana, već često biva i diplomatska, zalog su osvajanja i čuvanja slobode i nezavisnosti.

- Zbog toga, na ovaj Vidovdan, moramo svima da pošaljemo jasnu poruku da je celo Kosovo Srbija. To su granice oko kojih nema kompromisa ako želimo da ostanemo Lazarev, vidovdanski narod - zaključio je Popović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    27. jun 2019 | 13:05

    Bolje da se nekih srba odreknemo koji nam smetaju u ostvarivanju nasih ciljeva i neka svi dusmani znaju “KOSMET JE SRBIJA“

  • rat i mir

    27. jun 2019 | 12:48

    Nema predaje! Nema prodaje! Do godine u Prizrenu!!!

  • SASA

    27. jun 2019 | 16:59

    Nema tu cast nego pravda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA