Ambasada SAD u Beogradu upozorila građane na protest

U saopštenju se navodi da je policija prijavila da se u u subotu očekuje održavanje protesta protiv američke politike prema Srbiji i Kosovu, oko 20 sati

  • 2

Ambasada SAD u Srbiji objavila je na svom sajtu upozorenje američkim građanima na opasnost od protesta u blizini zgrade ambasade u Beogradu, u subotu 29. juna.

U saopštenju se navodi da je policija prijavila da se u u subotu očekuje održavanje protesta protiv američke politike prema Srbiji i Kosovu, oko 20 sati.

Dodaje se da protest organizuje pokret "Gerila".

Zbog toga, ambasada SAD savetuje da se izbegava taj deo grada, da se prate lokalni mediji zbog informacija, izbegavaju gužve...

Pokret "Gerila" nepoznat je široj javnosti, a za njih se čulo kada su se pojavili u tzv. "slobodnoj zoni" opozicije u centru Beograda.

Predsednik pokreta privođen je prošle godine zbog komentara protiv predsednika Srbije na društvenoj mreži, a na svom sajtu oglašavali su se i protiv opozicije, poput ocene da njen "veliki deo očigledno radi za Vučića".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    27. jun 2019 | 21:02

    Ne trebaju nam nikakvi neredi

  • javna ličnost

    27. jun 2019 | 22:03

    Skoro da nema dela planete koji Amerikanci nisu zadužili svojim "dobrom", vodili su ubedljivo najviše ratova što direktno a još više indirektno, ako se ima na umu koliko postoje kao država (od 1776. odnosno 1783. i zvanično; svako selo u Srbiji je starije od SAD), pa nije ni čudno što malo-malo pa njihove ambasade čas u ovom čas u onom delu sveta upozoravaju svoje građane na oprez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA