≫ 

Više od 30 miliona evra za Zapadnobački okrug: Vučić u Somboru najavio nove investicije (VIDEO)

Mi ćemo uložiti 20 miliona za bolnicu u Somboru, 9 miliona za uklanjanje azbestnih cevi, a Prigrevica će dobiti kanalizaciju - rekao je predsednik Srbije

  • 59

Posle obilaska Zapadnobačkog okruga, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", predsednik Aleksandar Vučić obratio se građanima sa glavnog trga u Somboru.

On se najpre zahvalio na "veličanstvenom dočeku" i rekao građanima da se nije nadao da će ih videti u ovolikom broju. Kazao je da će država u okviru novog investicionog ciklusa uložiti 20 miliona evra u rekonstrukciju Opšte bolnice u Somboru, koja će biti jedna od najlepših bolnica u Srbiji, kao i devet miliona evra u rešavanje vodovoda i kanalizacije, da će u Prigrevici i Sonti kod Apatina biti rešeno pitanje vode i kanalizacije, kao i da će biti obnovljeni domovi zdravlja i ambulatne u celom okrugu.

Kaže da je, na primer, Dom zdravlja u Odžacima u veoma lošem stanju.

- Ovde u Somboru uložićemo još devet miliona evra da rešimo jednom zauvek probleme sa vodom i azbestnim cevima, a posebno u Odžacima da građani mogu da imaju dobru vodu za piće - poručio je Vučić i dodao da će biti uređen vodovod i kanalizacija u mestima gde se na to čekalo u poslednjih 30 godina.

 
 
 
View this post on Instagram
Hvala na veličanstvenom dočeku! #BudućnostSrbije #theFutureofSerbiaA post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Podsetio je da su 2014. započete reforme i da je sadašnja vlast spasila zemlju od bankrotstva i da su doneti novi zakoni o radu, stečaju, započete mere fiskalne konsolidacije... i drugo i naveo da su ga tada građani proklinjali. Ali, rekao je, samo teškim merama smo mogli da izvučemo zemlju iz krize i da izlečimo rak srpske ekonomije samo najtežim lekovima, jer se rak ne leči andolima i aspirinima".

Srbija je imala prošle godine privredni rast od 4,5 odsto, što je bilo najviše u regionu.

- Uspeli smo po platama da prestignemo sve zemlje Zapadnog Balkana, iz ove grupe WB6 ili kako kažemo 5 plus 1 osim Crne Gore. U odnosu na CG smo zaostajali i 150 evra a sada zoastajemo 50 evra i za godinu dana ćemo ih prestići i bićemo zemlja sa najvehcim prosečnim platana i zemlja sa najvećim rastom. Bićemo zemlja koja je po prvi put uspela mnoge od njih da pretekne u poslednjih 100 godina,od Prvog svetskog rata i to zahvaljujući vama i zbog vašeg rada - naglasio je predsednik.

Kaže da prethodna vlast nije mogla da uradi kanalizaciju i vodovod zato što nije bilo novca i da sada govori o tome zato što država za to ima novac.

Država će, dodaje, imati 21,6 milijardi suficita u budžetu u prvih šest meseci ove godine, koje će utrošiti za najvažnije stvari za građane.

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA Foto: Predsedništvo Srbije

Na primer, za ambulantu u Sivcu biće izdvojeno 50.000 evra.

- Imamo novac koji možemo da trošimo ne povećavajući javni dug nase zemlje. Smanjili smo javni dug sa 78 odsto BDP-a na 51 odsto. Želimo da naša deca imaju čiste račune, da ne moraju da rade 20 godina da vrate nešto kao mi što smo morali. Sada kada podižemo zemlju i gradimo puteve, kanalizaciju, domove zdravlja, hale i drugo, onda povećavate rast i to dovodi do povećanja plata i penzija - naglasio je predsednik.

Zato će već ove godine uslediti značajno povećanje plata i penzija, kao i svake naredne, jer je Srbija danas uspešna zemlja koja sigurnim korakom grabi napred.

Predsednik ističe da je Srbija izašla na Londonsku berzu na kojoj se pre osam godina zadužila po kamati od 7,25 odsto, dok je sada emitovala obveznicu po kamati od 1,6 odsto. Time je ostvarena ušteda od 350 miliona evra u samo jednoj tranši, pa vidite puteva i škola može da se napravi, naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da se obavezao da će u Sombor doći jedan investitor, kao što se, kaže, obavezao i u Zaječaru ili Požarevcu.

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA Foto: Predsedništvo Srbije

Naveo je da se danas sreo sa meštanima Baškog Monoštora, kao i da je bio u Sivcu, i da je video ljude različite vere, nacionalnosti, Srbe i Hrvate i bio je, kaže, srećan, što se uverio da oni zajedno rade i lepo žive.

- Siguran sam da će se tako i nastaviti u Zapadnobackom okrugu i uvek će imati podršku Srbije za očuvanje dobrih komšijskih odnosa i da na svakom mestu čuvamo mir i zajedno gradimo budućnost - podvukao je Vučić.

Iz godine u godinu ćete ziveti sve bolje i bolje, poručio je Vucicih najavljujući da će penzije koje su već danas veće nego što su bile biti pre kraja godine značajno povećane. Minimalna zarada će takođe biti povećana, najverovatnije sa 27.000 na 30.000 dinara, rekao je i podsetio da je 2012 iznosila samo 15.270 dinara. On je rekao da će to znači da će za manje od sedam godine biti udvostručena.

- Možda je i to malo i nedovoljno ali to pokazuje da Srbija ide napred, a može još brže i bolje. To je sve zasnovano na sigurnim temeljima, neće biti ugrožena stabilnost, a imaćemo mir i sigurnost, za svoju decu i otadzbinu - naglasio je predsednik.

DAĆU SVE OD SEBE DA SAČUVAM MIR

Istakao je da će dati sve od sebe da sačuva mir, ali da nikome neće nikada dozvoliti da pogazi naš nacionalni ponos i nacionalno dostojanstvo. Uveren je da će Srbija i uspeti u tome, jer je danas čvršća i niko ne može da joj naređuje.

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA Foto: Predsedništvo Srbije

- Neću nikada dozvoliti da bilo ko u vladi, niti ja, primamo naloge od stranaca. Jedini nalog koji prihvatamo je onaj od građana. Srbija je slobodna, nezavisna i suverena zemlja - podvukao je on.

Srbija je, prema njegovim rečima, danas snažna, zbog čega I oni koji se ne slažu sa nama i ako se ne slažu - traže da čuju I moraju da čuju glas Srbije.

- Taj glas se čuje, jer je vaš glas veoma jak. Da smo imali 20 ili 30 odsto podrške, ne bi imali tako snažan glas. Ja nisam ovoliko ljudi u Somoboru video. Zahvaljujći vama imamo čvrstinu i snagu da se odupremo svim pritiscima, da vodimo srpski brod ka sigurnoj luci - naglasio je on.

Kazao je da oni, što su ga nedeljama optuživali za sve i svašta, govorili najgore stvari, nisu položili račune i nisu rekli kako su opljačkali Srbiju i šta su od nje napravili.

- Neću da pominjem njihova imena. Nisu ni važni, ali koju su fabriku u Somboru, u zapadnoj Bačkoj ostavili. Mi smo u Novom Sadu prve fabrike posle 40 godina otvorili. Sramota me je da kažem da u Beogradu nije bilo fabrike 20 godina sa 200 zaposlenih, a da ne pričam o drugim gradovima, od Kruševca do Niša, gde sam šest fabrika otvorio, a oni 60 zatvorili - ukazao je on.

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je kazao da se možda građani pitaju što nismo uspeli da prestignemo druge I dodao da još nismo uspeli, ali da je uveren da ćemo ih pristizati I prestići.

Na povike da obiđe neka od mesta u Bačkoj, rekao je da misli da ima najmanje 500 mesta u Srbiji u kojima je bio, kao jedini predsednik od 1945.godine.

- Putujem stalno, obilazim Srbiju. Želim i hoću da budem sa narodom, ne samo kada mu je lako i lepo, već kada je i teško. Uvek sam se trudio i borio da nađemo mere, da uradimo najboje za naš narod - objasnio je i ponovio da će prosečna plata u Srbiji pre kraja godine dostići 500 evra, i da će onda, one koji su u skupštini govorili da će glasati za SNS kada se tako nešto desi, podsetiti na njihove reči, naravno znajući da oni to neće učiniti, jer će ga mrzeti još više pošto je uspeo ono što oni nisu.

KOSOVO JEDINO ŠTO ME BRINE

Predsednik Srbije rekao je da je jedino što ga brine Kosovo i Metohija, jer "imamo posla sa ljudima koji nisu dovoljno odgovorni i ozbiljni".

BUDUCNOST SRBIJE KAMPANJA Foto: Predsedništvo Srbije

- Mene svakoga dana napadaju. Jedni me napadaju da sam nacionalista, da slavim Vidovdan, a moj odgovor takvima je da ne postoji Srbija koja bi bila toliko mala a da takvima ne smeta, da ne postoji Srbija koja bi bila toliko slaba a da takvima ne smeta. Uprkos njima, uvek ću da se borim za snažnu i jaču Srbiju i za snažni i jači srpski narod ma gde živi, ne ugrožavajući nikog drugog. Njima smeta što država obeležava Vidovdan, Košare, i Oluju i Jasenovac, smeta im sve zato što ne žele da se bilo šta srpko čuje - naglasio je.

Rekao je da on želi da sačuva mir, fabrike, da gradi nove i da to bude budućnost Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    29. jun 2019 | 19:07

    Drzava ce ulagati u razvoj Srbije na zadovoljstvo svih njenih gradjana!

  • Gaga

    29. jun 2019 | 19:06

    Značajna investicija za Zapadnobački okrug, biće posla za sve.

  • Jaca

    29. jun 2019 | 18:57

    Najbolji predsednik! Uliva mi poverenje njegova energija, posvećenost, mudrost i očigledna velika ljubav prema Srbiji, koje ulaže u borbu za bolju budućnost naše zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA