Motivi ubistva su nečasni, ali će ubice ostati nekažnjene: Šešelj o zastarelosti slučaja Bitići

Šešelj je rekao da su njih ubili "neki policijski oficiri" zbog velike sume novca koju su imali sa sobom

  • 2

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je u ponedeljak nastupila pravna zastarelost mogućnosti sudskog gonjenja izvršilaca ubistva trojice Braće Bitići.

On je na Tviteru napisao da su njih ubili "neki policijski oficiri" zbog velike sume novca koju su imali sa sobom, ali da se ne radi ratnom zločinu, jer braća Bitići nisu bili ratni zarobljenici.

- Motivi ubistva braće Bitići su duboko nečasni, ali će ubice ostati nekažnjene jer je tada važio Zakon po kome je apsolutna zastarelost nastupala po isteku 20 godina od izvršenja krivičnog dela. U trenutku ubistva braća Bitići zvanično nisu bili ni uhapšeni ni zarobljeni, nego oteti - napisao je Šešelj.

On je dodao i da su braća Bitići svojevremeno uhapšeni zbog ilegalnog prelaska državne granice.

- Po isteku prekršajne kazne uredno su pušteni iz zatvora. Tada su ih oteli neki policajci da bi ih opljačkali. Ubili su ih prikrivajući krivično delo pljačke. U to vreme ratno stanje je već bilo ukinuto - napisao je lider radikala.

Ili, Agron i Mehmet Bitići, državljani SAD albanskog porekla, su se tokom ratnih zbivanja na Kosovu priključili teroristima takozvane OVK, a uhapšeni su 1999. godine na teritoriji Srbije zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Sud u Prokuplju ih je zbog toga osudio na 15 dana zatvora, iz koga su pušteni tri dana ranije, od kada im se gubi svaki trag.

Njihova tela pronađena su 2001. godine u masovnoj grobnici u Petrovom selu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    9. jul 2019 | 13:39

    Ovaj BIA kadar zna sve.

  • Milorad Vujicic

    10. jul 2019 | 09:41

    Bitici su proslost.Bili su poslati da nas rasturaju od strane Amerike i bilo bi im bolje da sute o tome.Uostalom Seselj ima pravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA