"Srbija mora da otvori oči i prizna genocid": Čedomir Jovanović na komemoraciji u Potočarima

Jovanović je, navodi se, rekao da na obeležavanje godišnjice genocida svake godine dolazi, između ostalog, zbog Srbije i srpskog naroda

  • 57

Predsednik LDP, Čedomir Jovanović, i ove godine je prisustvovao komemoraciji žrtvama zločina nad muslimanima u Srebrenici, gde je, kako je preneo portal Klix, govorio o tome da je tokom poslednjeg rata u tom gradu počinjen genocid.

Jovanović je, navodi se, rekao da na obeležavanje godišnjice genocida svake godine dolazi, između ostalog, zbog Srbije i srpskog naroda koji, kako je kazao, mora prihvatiti ono što se dogodilo 1995. godine.

- Taj teret, koliko god bio veliki, moj narod će morati da podnese. Sve više Srebrenica muči Srbiju i Srbe, a sve više Bošnjaci uz podršku sveta pronalaze svoj mir. Srbija mora da otvori oči, mora da bude hrabra, mora da prizna i preuzme svoj deo odgovornosti za genocid u Srebrenici, jer je takva Srbija potrebna Srbima, Bošnjacima, Hrvatima u Srbiji, Bosni i čitavom regionu. Ona 24 godine gleda svet jednim okom, a zapravo je slepa - istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, do negiranja genocida dolazi zato što je to dopušteno i zato što je danas društvo mnogo luđe nego 1992.

- Danas je sve mnogo lošije, zbog toga što taj rat nismo završili. On mora biti završen - rekao je Jovanović.

Rekao je i da se nijedan narod ne može proglasiti zločinačkim, ali da, isto tako, nijedan narod ne može biti lišen odgovornosti.

- Srebrenica je bila industrija smrti, to nije pojedinačni čin nekog koga je to zlo odvelo u neku vrstu ratnog ludila. Ona je bila pod zaštitom UN-a - kaže Jovanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    11. jul 2019 | 16:09

    Sakupljanje političkih poena . Ali džaba cenzus nećeš preći

  • Dusan

    11. jul 2019 | 17:03

    Sram te bilo Cedomire

  • Bogdan

    11. jul 2019 | 18:12

    Da li ovaj neuki covek uopste zna definiciju genocida. Cak i da je pobijeno onoliko koliko oni tvred to nije genocide. Zasto se niko ne zapita kako je moguce da u zasticenoj zoni, gde ne bi trebalo da ima bilo kakve vojske, neko otvori vatru na Srbsku vojsku, i onda nastaje haos. ko je dozvolio Naseru oricu da bude u zasticenoj enklavii da odatle sprovodi klanja srba u okolini. Zasto se objave brojke Srbskih zrtava. Odakle pravo zapadu, koji je pocinio tolike neuporedivo vece zlocine, da nama namece genocide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA