"Priznavanje genocida nam se nameće kao novi uslov za evrointegracije": Popović o Srebrenici

Popović u pisanoj izjavi ističe da u Srebrenici nije bilo genocida i da Srbi nikada neće prihvatiti da budu žigosani kao genocidan narod

  • 36

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik SNP Nenad Popović ocenio je da izjave koje se ovih dana čuju od različitih evropskih zvaničnika jasno ukazuju da se Srbiji postavlja novi uslov za evropske integracije - da prizna lažni genocid u Srebrenici i sebe proglasi genocidnom državom.

Popović u pisanoj izjavi ističe da u Srebrenici nije bilo genocida i da Srbi nikada neće prihvatiti da budu žigosani kao genocidan narod. 

On je istakao da je u Srebrenici bilo zločina, kao što ga je bilo i nad srpskim narodom, koji stradanje svojih nevinih žrtava obeležava na Petrovdan u Bratuncu.

- Hiljade nevinih Srba, žena i dece, stradalo je od ruke zločinca Nasera Orića i njegovih mudžahedina, međutim, briselska birokratija za srpske žrtve ne pokazuje interesovanje - naveo je Popović.

- Zbog postavljanja novih, ponižavajućih uslova, u kojima se traži da Srbija prizna lažni genocid u Srebrenici kako bi napredovala na putu ka EU, neophodno je preispitati dalji proces evropskih integracija u cilju zaštite nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda - dodao je Popović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. jul 2019 | 19:55

    ZIVEO PUTIN !!! ZIVELA RUSIJA!!! ZIVELA KINA!!! SMRT FASIZMU I NATO MONSTRUMIMA!!!

  • Rs

    11. jul 2019 | 19:19

    Što se mene kao pojedinca tiče ne moramo nikad da udjemo u EU ,al ne želim ma svom čelu etiketu

  • Ranko

    11. jul 2019 | 19:25

    Onda ništa od eu, jer ne možemo priznati nešto što se nije desilo. Mi ne menjamo veru za večeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA