Rampa za prijem Kosova u Interpol: Vatikan protiv ponovnog razmatranja zahteva za prijem

Nuncije Surijani istakao je da je Sveta Stolica na strani međunarodnog prava, da u potpunosti razume poziciju Republike Srbije, dodavši da dijalog dve strane mora da postoji

  • 4

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Svete Stolice u Beogradu, nuncijem Lučanom Surijanijem o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo u Interpol.

Popović Ivković je zahvalila Svetoj Stolici na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Popović Ivković je istakla da ponovnim zahtevom za članstvo u Interpolu, imajući u vidu prošlogodišnju odluku Generalne skupštine da to odbije, Priština pokazuje nepoštovanje prema ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji i da iznova pokušava da je politizuje.

- Prijem takozvanog Kosova u Interpol imao bi nesagledive posledice po ovu profesionalnu policijsku organizaciju i njene članice - naglasila je Popović Ivković.

Nuncije Surijani istakao je da je Sveta Stolica na strani međunarodnog prava, da u potpunosti razume poziciju Republike Srbije, dodavši da dijalog dve strane mora da postoji.

Video: Dačić: Preko koga su hteli tako su i prošli

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    12. jul 2019 | 17:39

    Shvatili su jednom sta su arnauti i sta je islam.

  • Jeretik

    12. jul 2019 | 19:15

    A mi budale ne želimo da iskoristimo naklonost ovog Pape i da ga pozovemo u državničku posetu, nego slušamo popove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA