≫ 

U Beogradu održan protest "1 od 5 miliona" (FOTO)

Građanima se obratila odbornica DS Dragana Rakić, a ispred Rektorata govorio je niški karikaturista i nastavnik u penziji Slavoljub Blagojević

  • 59
1 od 5 miliona Printscreen/Facebook/1od5milona

U Beogradu je večeras održan protest "1 od 5 miliona", a počeo je okupljanjem građana oko 19 časova kod Terazijske česme.

Govorila je odbornica DS Dragana Rakić, koja je istakla da će "biti na ulicama koliko treba samo da vide leđa svima koji uništavaju Srbiju i njenu budućnost".

- Borimo se za slobodu, nezavisne medije i nezavisno pravosuđe. U ovoj borbi smo svi zajedno, nema razdora, političke partije, organizacije, studenti su ujedinjeni u borbi za bolju Srbiju. Demokratija traži aktivnog pojedinca. Budimo složni, čuvajmo jedni drugima leđa, jer nema nikog drugog ko će da se bori za ovu državu - rekla je ona.

Okupljenima se obratio i učitelj Marko Radosavljević koji je, kako su organizatori naveli, priveden posle protesta prethodne subote.

Printscreen/Facebook/1od5milona

- Svaka nam čast što smo još na ulicama i borimo se, ali ovo nije dovoljno. Svi zajedno moramo pokazati zube i pružiti otpor teroru koji sedam godina sprovode nad nama. Ja sam za svaki legitiman način građanskog otpora koji može da utiče da se uzdrma režim i vrate osnovna ljudska i građanska prava - poručio je Radosavljević.

Protestna kolona se posle obraćanja uputila od Terazijske česme, Prizrenskom ulicom, Brankovom i Pop-Lukinom ulicom, potom Pariskom i Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata.

Tamo se građanima obratio niški karikaturista i nastavnik u penziji Slavoljub Blagojević, a potom i Verica Marinčić, novinarka portala Inđija kafe, posle čega je protest završen.

Prvi protest održan je 8. decembra i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu.Upućeni su zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lane

    13. jul 2019 | 20:31

    Dokle više sine Brute?!

  • Mima

    13. jul 2019 | 20:34

    Iz subote u subotu sve manji broj šetača.Pukli su.

  • Cole

    13. jul 2019 | 21:20

    "Borimo se za slobodu ..."! Ima li šta patetičnije čuti od toga i od onih koji su "slobodarili" 12 godina, pa sebe doveli na 5% izbornog dobitka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA