Pacoli tvrdi: Generalna skupština Interpola ponovo će odlučivati o članstvu Prištine

On tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda

  • 8

Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu policije Kosova i to na zasedanju koje će ove godine biti održano u Čileu.

On tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor Interpola sa sedištem u Francuskoj je raspravljao o tzv. Kosovu i doneo odluku da pošalje dosije Policije Kosova na glasanje, na Generalnoj skupštini te policijske organizacije.

Bedžet Pacoli Pacoli - Foto: A. Nalbantjan

Stručnjaci za bezbednost i politička pitanja na Kosovu, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu.

Diplomatija Srbije, kako se dodaje, angažovala se snažno u cilju sprečavanja članstva Kosova u toj organizaciji.

Tzv. Kosovo nije uspelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dve trećine glasova zemalja učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA