• 19

DSS se uveliko priprema za izlazak na birališta: Mnogo teže je bojkotovati redovne izbore

Jovanović je kazao i da niko još nije doneo odluku o bojkotu izbora, pa ni Savez za Srbiju, istakavši da kada je reč o bojkotu treba istrajati u bojkotu sadašnjeg skupštinskog saziva

  • 19

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da je mnogo teže bojkotovati izbore koji se održavaju u redovnom terminu i dodao da se DSS za njih uveliko sprema. On je u intervjuu za dnevni list "Kurir" istakao da će DSS konačnu odluku o tome doneti kad izbori budu raspisani "uzimajući u obzir celokupnu političku situaciju koja tada bude vladala".

Jovanović je kazao i da niko još nije doneo odluku o bojkotu izbora, pa ni Savez za Srbiju, istakavši da kada je reč o bojkotu treba istrajati u bojkotu sadašnjeg skupštinskog saziva.

Predsednik DSS-a je ponovio stav stranke da je potrebno izmeniti izborni sistem u Srbiji i omogućiti građanima da glasaju za kandidate po imenu i prezimenu.

- Glavne tačke naše kampanje biće iskorenjivanje korupcije kroz osetno pooštravanje kaznene politike za dela sa koruptivnim elementom kao i uvodjenje novih mehanizama poput instituta agenta-provokatora, kao i definisanje ozbiljne strategije za reindustrijalizaciju zemlje bez koje ne može biti jake ekonomije - naveo je Jovanović.

Predsednik DSS je odnose sa Aleksandrom Šapićem nazvao dobrim, ocenivši da još ima vemena za dogovor o zajedničkom nastupu na izborima.

Na pitanje kako komentariše spekulacije da bi u koaliciju sa DSS ušli Velja Ilić i Tomislav Nikolić, Jovanović je odgovorio da nema običaj da komentariše spekulacije, "naročito ne kada su ovako nategnute".

(Telegraf.rs/Beta)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima