Državna uprava u v.d. stanju: 207 službenika privremeno na funkciji

Reč je o pomoćnicima ministara, sekretarima ministarstava, direktorima i drugim rukovodiocima kancelarija, uprava, agencija, inspektorata...

  • 0

Status vršioca dužnosti trenutno ima 207 državnih službenika na položaju, objavila je "Politika", pozivajući se na Službu za upravljanje kadrovima Vlade Srbije (SUK).

U toj službi, piše list, nije precizirano koliko ih je ukupno, ali prema ranijim podacima, u državnoj administraciji je oko 370 službenika na položaju.

Reč je o pomoćnicima ministara, sekretarima ministarstava, direktorima i drugim rukovodiocima kancelarija, uprava, agencija, inspektorata...

Svih 11 pomoćnika ministra finansija, recimo, u ovom trenutku su u v.d. stanju, kao i sekretar ovog ministarstva i direktori šest od ukupno sedam njegovih uprava.

Jedino direktorka Poreske uprave Dragana Marković nema "v.d" ispred svoje funkcije.

List navodi i da su u Ministarstvu spoljnih poslova dva pomoćnika, oba vršioci dužnosti, a u Ministarstvu odbrane je jedan, i on je u v.d. stanju, a takve službenike na položaju imaju i u Ministarstvu za evropske integracije, pa i u samoj Službi za upravljanje kadrovima.

Na pitanje povodom toga što je najkasnije 1. jula, prema izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima iz decembra prošle godine, trebalo da prestane v.d. stanje onima koji su do 1. januara bili u tom statusu, u SUK kažu da su pokrenuta 64 konkursa za popunjavanje položaja, a očekuje se da će se uskoro pokrenuti postupci za popunjavanje svih položaja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA