Vučić obnavlja stara prijateljstva: Vesić o poseti Makrona Srbiji

Vesić kaže da će jedna od tema tokom posete delegacije Francuske Srbiji koju Makronom svakako biti projekat Beogradskog metroa

  • 32

Predsednik Aleksandar Vučić obnavlja stara politička prijateljstva, pre svega sa Francuskom, ali i sa drugim zemljama u svetu iz kojih onda dolaze investicije u Srbiju, ukazao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Povodom posete francuskog predsednika Emanula Makrona, Vesić je na TV Pink ukazao na to da Makron dolazi u posetu Srbiji, a ne regionu.

- To je namenska poseta saveznika svom savezniku. Naš stari saveznik Francuska, zahvaljujući Vučiću koji je obnovio to prijateljstvo, dolazi u posetu svom savezniku, Srbiji, i to je velika stvar - poručio je Vesić i naglasio da politika koju vodi Vučić stvara prijatelje i u regionu i u svetu.

Vesić kaže da će jedna od tema tokom posete delegacije Francuske Srbiji koju Makronom svakako biti projekat Beogradskog metroa.

- Siguran sam da će Francuzi naći svoj deo u izgradnji Beogradskog metroa. Za nas je to veliki projekat, najvažniji nacionalni projekat. Zato će iza tog projekta stati Vlada, on treba da zaposli celu građevinsku industtiju Srbije i pomogne da se podigne nivo BDP-a - rekao je Vesić.

Basket turnir 3x3 Goran Vesić

Vesić - FOTO: K Sport

Naveo je da je Vučić angažovan da Vlada pomogne Beogradu da taj projekta iznese.

- U narednih deset godina moramo da rešimo taj problem kako bi grad mogao sobraćajno da funkcioniše - kaže Vesić.

Naveo je da će danas biti potpisano više od 25 sporazuma između Srbije i Francuske, te da se neki od njih odnose na Beograd.

- Pored izjave o namerama za zigradnju metro, mi ćemo potpisati sporazum o saradnji između francuske kompanije Veolija i Beogradskog vodovoda - rekao je Vesić i dodao da je Grad Beograd u procesu izgradnje kanalizione mreže i treba izgraditi pet fabrika za preradu otpadnih voda.

- Nama su potrebne tako velike kompanije koje bi pomogle daljem razvoju Vodovoda - kaže Vesić.

Podsetio je da su dve velike francuske investicije u Beogradu - Vansi, kao koncesionar aerodroma "Nikola Tesla" i deponija u Vinči, za koju će kaže Vesić, do kraja septembra biti izdata građevinska dozvola.

Vrednost samo ta dva projekta je, navodi Vesić, 1,8 milijardi evra, a Francuska je, dodaje, ubedljivo najzastupljenija u poslednjih nekoliko godina kada su u pitanju veliki projekti u Boegradu.

- U Srbiji posluje 392 kompanije sa većinskim francuskim kapitalom, a od početka godine osnovano je 33 nove kompanije, što je veliki skok. Francuska je jedna od vodećih zemalja kad su u pitanja ulaganja u Srbiji - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA