Nikoliću uručeno pismo predsednika NR Kine Si Đinpinga

Predsednik Kine je u pismu poručio da je Nikolić, za vreme mandata predsednika imao važan doprinos u uspostavljanju i razvoju strateskog partnerstva Kine i Srbije

  • 9

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, Tomislav Nikolić, razgovarao je sa otpravnikom poslova ambasade Kine, Tianom, koji mu je uručio pismo predsednika NR Kine Si Đinpinga.

Predsednik Kine je u pismu poručio da je Nikolić, za vreme mandata predsednika Srbije, imao važan doprinos u uspostavljanju i razvoju strateskog partnerstva Kine i Srbije, izrazivši uverenje da će Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom pod njegovim rukovodstvom dati dodatni doprinos produbljivanju saradnje i prijateljstva dve države i dva naroda.

Nikolić i Tian su tokom razgovora konstatovali da se dosadašnji projekti Kine i Srbije uspešno realizuju.

- Kina mnogo pomaže Srbiji na njenom putu razvoja, uspešna bilateralna saradnja naših dveju država utiče i na druge zemlje jugoistočne Evrope da čvršće sarađuju sa Kinom. Lično prijateljstvo me vezuje za predsednika Si Đinpinga, radujem se njegovom ličnom uspehu i uspehu Kine - naglasio je Nikolić, kaže se u saopštenju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA