Žao mi je, što se zbog nekulture, osećamo poniženo: Čeda oštro o pismu opozicije Makronu

Lider LDP-a kritikovao je način ophođenja dela opozicije prema francuskom predsedniku

  • 16
Čedomir Jovanović Foto: Nikola Tomić

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović oštro je reagovao na pismo koje su predstavnici dela opozicije poslali predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, sa zahtevom da razgovaraju sa njim.

Kako je napisao Jovanović, na svom Fejsbuk profilu, "mi nismo ni pomislili da u svojoj zemlji tražimo od našeg gosta predsednika Francuske Emanuela Makrona da nas primi na razgovor".

- Uobičajeno je da, kada za tim postoji potreba, da susret zatraže ambasade zemalja čiji predstavnici dolaze u Srbiju. Žao mi je što se večeras, zbog ovakve nekulture, svi pristojni, dostojanstveni građani Srbije osećaju poniženo - napisao je lider LDP-a.

Podsećamo, Makron je izjavio danas da se tokom posete Beogradu neće sastati sa predstavnicima srpske opozije, jer je inicijativa prekasno stigla, ali da postoji stalni dijalog sa Ambasadom Francuske u Srbiji.

- Političke snage pa i opozicija imaju stalni dijalog sa ambasadom. Svi su bili prisutni na proslavi (Dana pada Bastilje). Jutros je stiglo pismo, ja nisam mogao da prihvatim, program je bio gotov - rekao je Makron na pitanje novinara zašto nije bilo sastanka sa opozicijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    16. jul 2019 | 06:26

    Ko je tebe šta pitao. Pa ti si dobio dva glasa u mestu gde ti i žena glasate.

  • Zare

    16. jul 2019 | 08:19

    Ma dobro je rekao. Opoziciju treba da je sramota. Oni bi da Makron razgovara sa njima (cuj naj veca opziciona stranka). Takvi susreti we dogovaraju mesecima unapred, a ne nedelju Dana. To govori o Djilasovom razumevanju politike I sagledavanju realnosti. Nedaj boze da ponovo dodju na vlast, sahranili bi sve sto je do sada uradjeno.

  • Milorad Vujicic

    16. jul 2019 | 04:20

    Od ovakvih mi se povraca.Pa tolike pare srpskog naroda uzima a za godinu dana se napljuvo po Srbima .Sa nikakvom zdravom i lepom idejom nije izasao pred narod.Takve treba izbaciti iz parlamenta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA