Dobra saradnja Srbije sa Hagom: Kuburović se sastala sa Bramercom uoči sednice Saveta bezbednosti UN

Kuburović se sa bivšim glavnim tužiocem Haškog tribunala, Bramercom sastala u Njujorku, uoči sutrašnje sednice Saveta bezbednosti UN

  • 5
Njujork, Nela Kuburović, Serž Bramerc Foto: mpravde.gov.rs

Ministarka pravde Nela Kuburović i tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc ocenili su da Srbija i tužilaštvo Mehanizma imaju odličnu saradnju, na šta je ukazano i u novom šestomesečnom Izveštaju ovog Tužilaštva.

Kuburović se sa bivšim glavnim tužiocem Haškog tribunala, Bramercom sastala u Njujorku, uoči sutrašnje sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti predstavljen novi šestomesečni izveštaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove UN, saopštilo je resrono ministarstvo.

Tužilac Bramerc pozdravio je organizovanje regionalne konferencije tužilaca za ratne zločine, na kojoj su pored predstavnika srpskog Tužilaštva za ratne zločine, učešće uzeli i tužioci iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, kao i glavni tužilac MMKT, Serž Bramerc.

Njujork, Nela Kuburović, Serž Bramerc Nela Kuburović i Serž Bramerc u Njujorku - Foto: mpravde.gov.rs

Konferencija je bila održana u Beogradu u maju 2019. godine u cilju efikasnijeg procesuiranja ratnih zločina i jačanja neposredne saradnje i razmene relevantnih informacija između tužilaštava država u regionu.

Govoreći o daljem unapređenju kapaciteta Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji Bramerc je naveo da će njegovo Tužilaštvo nastaviti da pruža podršku tužilaštvu u Beogradu kroz organizovanje posebnih obuka i treninga za zamenika tužilaca TRZ.

Ministarka Kuburović predstavljaće sutra Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    16. jul 2019 | 11:43

    super sve i svakok smo izdali i nas 1800 godine zatvorili..

  • PRC

    16. jul 2019 | 11:34

    Super saradnja, pomogli smo im da dokažu kako su Srbi za sve krivi.

  • Dusanka

    16. jul 2019 | 13:45

    Imponuje joj da se slika sa najvecim neprijateljem Srba. Sram je bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA