Stefanović: Odlazak Đilasa u policiju je smešan, istragu vodi Tužilaštvo

Stefanović kaže da je Ðilas "prvog policijaca kojeg je video pitao da li se vodi istraga protiv njega"

  • 37

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas uradio "smešnu stvar" kada je otišao u Policijsku upravu Beograda, kao i da je to uradio s ciljem da o sebi "stvori sliku poštenog političara".

On je izjavio je danas da policijski službenici PU za grad Beograd nemaju ovlašćenje da daju informacije Draganu Ðilasu o istragama, već da to radi tužilaštvo i dodao da Ðilas još nije objasnio kako je stekao bogatstvo.

Ðilas je u ponedeljak došao u Upravu policije za grad Beograd, gde je zatražio da policija od njega uzme izjavu, jer ga, kako je rekao, najviši državni funkcioneri optužuju za navodnu pljacku RTS i tvrde da je pokrenuta i istraga protiv njega, a kasnije izjavio da su mu službenici rekli da nemaju saznanja da se protiv njega vodi istraga.

Stefanović kaže da je Ðilas "prvog policijaca kojeg je video pitao da li se vodi istraga protiv njega".

- Kako taj čovek može da zna? Kako zna koja organizaciona jedinica MUP-a vodi istragu - pitao je Stefanović.

Ministar je objasnio da tužilaštvo vodi istrage i da određenoj organizacionoj jedinici MUP može da poveri rad na njoj - SBPOK-u, BIA ili nekoj drugoj jedinici.

- Tužilac zna ko je osumnjičeni, ko je u kojoj fazi postupka, kad će koga da zove da da izjavu i zašto - rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

On je naveo da je Ðilas došao u PU Beograd da bi pokazao da je čist političar koji nikad ništa loše nije radio, ali da, navodi, to "ne može biti dalje od istine".

Tvrdi da je Ðilas "lagao" kada je rekao da je novac zaradio u Češkoj, a da, kada se ispostavilo da su njegove firme tamo zaradile 74.000 evra za više godine, više ne pominje tu zemlju.

- Neće da objasne otkud Ðilasu milioni koji su nastali u vreme vršenja vlasti. Nastali su vršenjem poslova sa državnim firmama. Doneo je kapital od 74.000 evra iz Češke, a danas prijavljuje 25 miliona. To je nastalo novcem građana Srbije - rekao je Stefanović.

On je naveo da se svi zahtevi Saveza za Srbiju baziraju samo na tome da predsednik Aleksandar Vučić ne učestvuje u političkom životu i da se ne oglašava.

- Suština je - ne možemo da pobedimo Vučića, hoće ga narod, hajde da ga diskvalifikujemo iz političke trke - ocenio je Stefanović.

Kako kaže, čim neko pomene Ðilasov novac, odmah kreće panika i napad na Vučića i njegove saradnike.

Nebojša Stefanović

Stefanović - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"MAKRON POKAZAO VELIKO POŠTOVANJE PREMA SRBIJI"

- Obraćanjem na srpskom jeziku okupljenom narodu na Kalemegdanu francuski predsednik Emanuel Makron pokazao je veliko poštovanje prema našoj zemlji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću - kaže Stefanović.

On je za TV Pink istakao da se iz Makronovog govora vidi da je zahvaljujući predsedniku Vučiću Srbija danas poštovanija nego ranije i da se njen glas čuje.

Stefanović je rekao da je Makronova poseta prevazišla protokolarne forme, da je bilo dosta prostora za ozbiljne razgovore.

- Makron je čuo naše poruke, čak i kada se ne slažemo u mnogim stvarima. Vidim zainteresovanost francuskih privrednika da značajnije investiraju u Srbiju - rekao je ministar.

On je dodao da nabavka četiri nova helikoptera H 145 francusko- nemačkog konzorcijuma pokazatelj da se i Srbija vezuje za Evropu, ali tamo gde je njen interes.

Dva helikoptera koja su već stigla u Srbiju, očekuje da će tokom ovog meseca već biti u punoj upotrebi, da će krajem ovog ili početkom narednog meseca stići treći, a četvrti početkom naredne godine.

Dodao je da je srpska policija pokazala profesionalnost tokom posete Makrona, da je bezbednost bila apsolutna, da nije bilo primedbi i da su zadovoljne bile i kolege iz Francuske.

Ističe da u Srbiji ne može da se desi da gost bude kamenovan ili da neko pokuša da ga linčuje i da se Srbija uvek ponaša kao dobar domaćin.

- Svako ko je naš gost je apsolutno dobrodošao i apsolutno je siguran - naglasio je on.

O potpisanim sporazumima kaže da će obezbediti rast srpske ekonomije, nova radna mesta i izgradnju infrastrukture.

- Potpisani policijski sporazum omogućiće lakšu razmenu informacija o balističkim istraživanjima, jer nam je važna stalna razmena informacija što se tiče oružja, municije, kao i o izvršenim krivičnim delima - naglasio je on.

Komentarišući to št su dva predsednika posle obraćanja na Kalemegdanu prošetali među okupljenim građanima Stefanović kaže da je to praksa Vučića, koji je odabrao da bude narodni predsednik i da bude u stalnoj komunikaciji sa građanima.

- Vučić želi da čuje šta narod opterećuje, on ne želi da bude otuđeni predsednik, koji sedi u kancelariji. To Vučić nikada nije bio - zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA