"Gospodar Kosova" razgovarao sa najvećim albanskim lobistom, Endžel kaže: Srbija da prizna Kosovo

Kongresmen je rekao da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju Kosovo u svim procesima koji su pred njim

  • 14
Kadri Veselji Foto: kuvendikosoves.org

Predsednika Skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji razgovarao sa kongresmenom Eliot Endželom, koji je najpoznatiji albanski lobista u SAD.

Tokom ovog sastanka, kako piše u saopštenju, razgovarali su o bliskoj saradnji između Prištine i Vašingtona, političkim dešavanjima, jačanju međunarodnog subjektiviteta tzv. Kosova, američkoj podršci u ovom procesu i evroatlantskoj perspektivi.

Veselji je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio kongresmenu Endželu na njegovoj dugoj posvećenosti koju je pružao Kosovu.

Kadri Veselji Endžel i Veselji - Foto: kuvendikosoves.org

Kongresmen je rekao da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju Kosovo u svim procesima koji su pred njim.

Endžel je rekao da Evropska unija treba da preduzme brze korake ka liberalizaciji viznog režima za građane Kosova i da radi zajedno sa Kosovom u procesu evrointegracija.

On je takođe rekao da Srbija treba da prizna nezavisnu i suverenu državu Kosovo, navodi se u saopštenju Skupštine tzv. Kosova.

Na ovom sastanku, takođe su govorili o inicijativi Veseljija, koji je poznat kao "Gospodar Kosova", za uspostavljanje suda o "genocidu i zločinima koje je Srbija počinila na Kosovu".

Endžel je rekao da kriminalci moraju odgovoriti za sve zločine počinjene nad civilnim stanovništvom tokom rata na Kosovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    17. jul 2019 | 12:23

    GOSPODAR SVETE SRPSKE ZEMLJE KOSOVA I METOHIJE JE GOSPOD BOG -TAKO JE BILO I BICE ZA SVE VEKOVE !!!! SRBOFOBI I RUSOFOBI NEZABORAVITE OVO JE GODINA STRASNOG SUDA A TUMBANJE JE POCELO!!!

  • ZOKI

    17. jul 2019 | 12:37

    Sigurno mu je odneo punu tašnu da plati ljubav prema kosovu

  • Bisenija

    17. jul 2019 | 12:25

    Ludi ljudi. Pa Kosovo je Srbija!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA