≫ 

Odbor američkog Kongresa traži: Srbija da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići

Ista rezolucija usvojena je prošle godine u ovom odboru, ali je morala da bude potvrđena iz proceduralnih razloga

  • 17

Spoljnopolitički odbor američkog Kongresa ponovo je u sredu usvojio rezoluciju kojom od Srbije traži da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići, Iljija, Agrona i Mehmeta, pripadnika terorističek OVK, koji su bili američki državljani.

Kako je prenela prištinska Bota sot, rezolucija je ponovo usvojena s ciljem da se na Srbiju izvršti pritisak da se ubice braće Bitići privedu pravdi.

- Neprihvatljivo je da nijedna osoba nikada nije proglašena krivom za ubistvo braće Bitići ili bilo kojih drugih zločina povezanih sa njihovom smrću i da se niko ne suočava sa optužbama za te zločine - navodi se, između ostalog, u rezoluciji.

Navodi se da bi Srbija rešenje ovog ubistva trebalo da postavi kao prioritet za istragu i krivično gonjenje onih za koje veruju da su odgovorni za ovaj zločin.

Takođe, se kaže da bi napredak u rešavanju ovog slučaja trebalo da "ostane značajan faktor koji određuje dalji razvoj američko-srpskih odnosa".

Ista rezolucija usvojena je prošle godine u ovom odboru, ali je morala da bude potvrđena iz proceduralnih razloga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија

    18. jul 2019 | 11:44

    И ми тражимо да ви одговарате за НАТО злочине убице

  • Alo

    18. jul 2019 | 11:58

    To su bili teroristi

  • RICINUS

    18. jul 2019 | 12:44

    Gde su nestali srbi sa kosova gde su ubice žeteoca i podmetnuta bomba ispod autobusa pun putnika.... Neka odgovori američko sudstvo a znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA