≫ 

Ne mogu se stalno tražiti "dežurni krivci" za nezavršene poslove: Gojković kritikovala Trivana

Uz napomenu da je Trivanu prošle nedelje ponudila tri termina, a ni jedan mu nije odgovarao, predsednica Skupštine je javno zamolila Ministarstvo za zaštittu životne sredine da sledeći put "uloži napor" i da ministar dođe kada treba da podnese izveštaj poslanicima

  • 2
Maja Gojković i Goran Trivan Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Tanja Valic

Predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković, kritikovala je Ministarstvo za zaštitu životne sredine zbog malog broja pripremljenih predloga zakona iz te oblasti, i zato što ministar Goran Trivan nije došao na današnju sednicu skupštinskog odbora gde je predstavljen izveštaj o radu njegovog ministarstva za februar, mart i april.

- Ministar je veoma aktivan i svakodnevno ukazuje na razne probleme, ali predloga zakona nema - rekla je Gojković na sednici Odbora za zaštitu životne sredine, kojim ona predsedava.

Uz napomenu da je Trivanu prošle nedelje ponudila tri termina, a ni jedan mu nije odgovarao, predsednica Skupštine je javno zamolila Ministarstvo za zaštittu životne sredine da sledeći put "uloži napor" i da ministar dođe kada treba da podnese izveštaj poslanicima.

Gojković je dodala da je Nacrt zakona o klimatskim promenama završen još 2017. godine i pitala kada će biti upućen u skupštinsku proceduru, pošto je važan i jer bi pre usvajanja trebalo u Skupštini organizovati "javno slušanje".

Gojković se posebno osvrnula na sastanak s privrednicima koji se bave reciklažom, a koji su joj objasnili da bankama duguju 30 miliona evra, da njihovo finansiranje nije stabilno i da postoji opasnost da oko 16.000 ljudi ostane bez posla.

Sekretar Ministarstva Branislav Atanasković odgovorio je da Ministarstvo reciklerima duguje dve milijarde i 190 miliona dinara, da Ministarstvo finansija zna za taj problem i da su spremni da novac isplate čim ga dobiju iz budžetske rezerve.

Zakon o klimatskim promenama će biti u Skupštini do kraja godine, obećao je Atanasković, a o ostalim zakonima je rekao da je najveći problem nedostatak kadrova.

- I druga ministarstva imaju manjak zaposlenih, pa redovno šalju predloge zakona - rekla je Gojković i da se ne mogu stalno tražiti "dežurni krivci" za nezavršene poslove.

Dodala je da Odbor često dobija pritužbe gradjana na rad Ministarstva za zaštitu životne sredine i odobrila formiranje tročlana komisije koja će o njima odlučivati.

Predstavnici Ministartsva zaštite životne sredine rekli su da će na pitanja poslanika odgovoriti pisanim putem.

VIDEO Garantujem da se nekoliko ratova u svetu vodi zbog pijaće vode, a Srbija je nema dovoljno: Trivan protiv davanja koncesija nad izvorima

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bisenija

    18. jul 2019 | 13:25

    Sad ce neko za debele pare da napiše Predlog zakona. Morate imati razumevanja,era godišnjih odmora je.

  • lav

    18. jul 2019 | 13:43

    KO JE KRIV NIKOOO NIJE KRIV NIKO NIJE KRIV

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA