≫ 

Traži pomoć NATO za razvoj "Vojske Kosova": Haradinaj se sastao sa komandantom Alijanse za Evropu

Tokom susreta se razgovaralo o ukupnom razvoju i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, regionu i šire

  • 6
Ramus Haradinaj Foto: kryeministri-ks.net

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj zatražio je danas od vrhovnog komandanta savezničkih snaga NATO u Evropi generala Toda Voltersa podršku za dalji razvoj i usavršavanje Bezbednosnih snaga tzv. Kosova (BSK).

Kako je saopšteno iz kabineta, tokom susreta se razgovaralo o ukupnom razvoju i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, regionu i šire.

Ramus Haradinaj Tod Volters i Ramuš Haradinaj - Foto: kryeministri-ks.net

Haradinaj je informisao Voltersa o dostignućima privremenih prištinskih institucija u svim oblastima, posebno u sektoru bezbednosti, naglašavajući prozapadnu i evroatlantsku orijentaciju tzv. Kosova. On je zahvalio generalu Voltersu i NATO-u na podršci tzv. Kosovu u svim procesima i njihovoj misiji u stvaranju i jačanju mira i bezbednosti.

Ramus Haradinaj Tod Volters i Ramuš Haradinaj - Foto: kryeministri-ks.net

- Kosovo je u istom redu sa vojskama slobode i mir. Multietnička i profesionalna BSK napreduje prema standardima NATO-a kao činilac pružanja sigurnosti u zemlji i regionu - rekao je Haradinaj.

Naglasio je da tzv. Kosovo teži članstvu u NATO-u i spremno je da doprinese miru tamo gde to traže SAD i NATO. Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi se danas susreo i sa ministrom odbrane tzv. Kosova Rustemom Berišom i komandantom BSK generalom Rahmanom Ramom.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    18. jul 2019 | 14:19

    Zvuči neverovatno.... Dali će kosovo i metohije biri nadgrobni spomenik natoa kao šgo je avganistan bio za sovetski savez

  • Zoko

    18. jul 2019 | 14:23

    A sta je tu neobicno , pa i mi trazimo pomoc od rusa i kineza

  • Putin R.S

    18. jul 2019 | 15:37

    Kofer sa parama ce mu biti prosledjen ili na racunu ovih dana kako bi promenio misljenje o Srbiji i dozvolio dalji progon i zastrasivanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA