Pompeo između Dačića i Pacolija: Šef srpske diplomatije razgovarao sa američkim kolegom (FOTO)

Dačić je predstavljao Srbiju na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda, koja je održana juče i danas u Vašingtonu, na poziv Pompea

  • 0
Ivica Dacic Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Državni sekretar za spoljne poslove SAD Majk Pompeo, kao domaćin međunarodne konferencije o unapređenju verskih sloboda, na kojoj u Vašingtonu učestvuju brojni svetski zvaničnici, danas je za zajedničku fotografiju "stavio" do sebe sa jedne strane ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića, a sa druge ministra privremenih institucija u Prištini Bedžeta Pacolija.

Pompeo, Dačić i Pacoli stoje u prvom redu, u kojem stoje važne zvanice, među kojima i Miroslav Lajčak, predsedavajući OEBS-u šef slovačke diplomatije.

Ivica Dacic Dačić sa jedne strane stola, a Pacoli sa druge - Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Zajedničko fotografisanje, između ostalog, bilo je prilika da Dačić kratko porazgovara sa Pompeom i drugim kolegama.

Dačić je predstavljao Srbiju na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda, koja je održana juče i danas u Vašingtonu, na poziv Pompea.

Ivica Dacic Konferencija u Vašingotnu - Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Skup je bio prilika da se model poštovanja verskih sloboda u Srbiji promoviše na međunarodnom planu i nastavi dijalog sa najvišim predstavnicima administracije u Vašingtonu o stanju i unapređenju ljudskih prava i verskih sloboda, posebno na Kosovu i Metohiji.

Dačić je govorio na plenarnom delu konferencije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA