≫ 

Ramuš Haradinaj podneo ostavku (VIDEO)

Poručio je, međutim, da će takse koje je njegova Vlada uvela na uvoz robe iz Srbije i BiH, ostati na snazi do daljeg

Ramuš Haradinaj podneo je neopozivu ostavku na mestu predsednika Vlade tzv. Kosova, nakon što je pozvan da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Haradinaj je na kraju sednice Vlade Kosova saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, javlja Koha.net.

- Podnosim neopozivu ostavku sa pozicije premijera Republike Kosova. Želim da vam se zahvlim na ukazanom poverenju i podršci. Razlog je taj što sam dobio poziv od Specijalizovanih veća u Hagu kao osumnjičeni - kazao je na zasedanju Vlade Haradinaj, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je kazao da nije optužen već da je pozvan da se pojavi pred tim sudom u svojstvu osumnjičenog.

- Posle ostavke, mandat vraćam narodu i vi ste prvi koje o tome obaveštavam - rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini održanoj posle sednice Vlade Kosova.

On je kazao da je na predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da počne konsultacije sa parlamentarnim strankama i zakaže datum održavanja novih izbora.

- Na sledećim izborima ću se kandidovati i ja i moja stranka, ali nisam mogao da vodim zemlju u ovakvoj situaciji jer bi otežalo položaj Kosova - naveo je Haradinaj.

Poručio je, međutim, da će takse koje je njegova Vlada uvela na uvoz robe iz Srbije i BiH, ostati na snazi do daljeg.

Video: Haradinaj o zabrani ulaska srpskih zvaničnika na Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    19. jul 2019 | 19:09

    Sa ce TAMO kao i sve druge ZLOTVORE, DA GA "OCISTE" I DA GA VRATE JOS JACEG I SPREMNIJEG DA BI MOGAO "CIST" DA SE "BORI" ZA americke i svoje interese.

  • 🤦‍♂️🤦‍♂️

    19. jul 2019 | 16:45

    Haha.. Sta su li sad smislili... Za ovo cemo skupo platiti amerima

  • Gale

    19. jul 2019 | 16:37

    Pustili ga Ameri niz vodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA