≫ 

Poslednja odluka koju je doneo Haradinaj vezana je za korekciju granice

Radna grupa će biti Državna komisija za održavanje i održavanje državnih granica i, ako je potrebno, biti podržana dodatnom ekspertizom u sprovođenju dodijeljenih zadataka

  • 4

Prva odluka usvojena na današnjem sastanku Vlade bila je ovlašćenje za predstavljanje tzv. Kosova u Radnoj grupi za reviziju i ispravljanje granice sa Crnom Gorom.

Radna tela se imenuju na osnovu Zajedničke deklaracije predsednika od 16. februara 2018. godine, koja predviđa osnivanje Zajedničkog radnog tela za preispitivanje i ispravljanje granične linije u jednom od sektora.

Radna grupa će biti Državna komisija za održavanje i održavanje državnih granica i, ako je potrebno, biće podržana dodatnom ekspertizom u sprovođenju dodeljenih zadataka.

Podsetimo, na kraju na kraju sednice Vlade tzv. Kosova Haradinaj je saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Ramuš Haradinaj, ostavka Printscreen/Youtube/KosovaPress

Podnosim neopozivu ostavku sa pozicije premijera Republike Kosova. Želim da vam se zahvlim na ukazanom poverenju i podršci. Razlog je taj što sam dobio poziv od Specijalizovanih veća u Hagu kao osumnjičeni - kazao je na zasedanju Vlade Haradinaj, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Video: Suze ratnog zločinca: Haradinaju pred novinarima zadrhtao glas posle ostavke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    19. jul 2019 | 17:07

    Radna grupa terorista?

  • Js

    19. jul 2019 | 17:28

    Visoko moralna licnost,podneo ostavku....eh marmune mislis li da smo pravljeni u carapi

  • lav

    19. jul 2019 | 17:49

    GLEDAM NESTO PLAVO ZUTA ZASTAVA KOSOVO UKRINA EVROPSKA UNIJA PETOKRAKA ZUTA. E SAD BIH VOLEO DA ZNAM ZASTO JE BAS TO TAKO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA