• 9

Evo kada će se Haradinaj pojaviti pred tužiocima u Hagu: Poznat tačan datum saslušanja

Ramuš Haradinaj će se u Hagu pojaviti u svojstvu osumnjičenog, kako je i on lićno najavio na vanrednoj konferenciji za novinare

  • 9

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj će otputovati sledeće nedelje u Hag.

Kako su preneli prištinski mediji jedan od komandanata nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova će biti ispitan 24. jula 2019. godine.

On će se tamo pojaviti u svojstvu osumnjičenog, kako je i sam Haradinaj najavio na vanrednoj konferenciji za novinare.

Haradinaj je na kraju sednice Vlade Kosova saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Podnosim neopozivu ostavku sa pozicije premijera Republike Kosova. Želim da vam se zahvlim na ukazanom poverenju i podršci. Razlog je taj što sam dobio poziv od Specijalizovanih veća u Hagu kao osumnjičeni - kazao je na zasedanju Vlade Haradinaj, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Video: Haradinaj na srpskom jeziku o svojoj ostavci

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ljubiša

    Neka povede kozu za svaki slučaj.

  • Aleksandar

    Nece od toga biti nista sto bi zadovoljilo pobijene i poklane duse koje i dalje trunu sirom Kosova, sakrivene da im se ni kosti ne pronadju. Kad dodje vreme, tada ce se naplatiti cast i krv, razumece to svi ti razni haradinaji jer samo tako i zive, tako odrastaju, tako su uceni. Tako da nece biti nedoumica, oni znaju kako to ide, a mi znamo sta trebamo i sta na kraju krajeva moramo uraditi, jer dugujemo nasim mucenicima.

  • Pera kojot

    Pisao uz vetar.... Ete mu sad... Stigla ga ruka pravde!!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima