Američki stručnjak za Balkan o odlaganju dijaloga: Šta posle Haradinajeve ostavke?

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Danijel Server, koji trenutno baravi u Prištini, rekao da je bio iznenađen vešću o ostavci Haradinaja sa kojim se sastao u sredu

  • 8

Američki stručnjak za balkanska pitanja Danijel Server izjavio je albanskom servisu "Glasa Amerike" da promena vlade u Prištini nakon ostavke Ramuša Haradinaja odlaže pitanje dijaloga sa Srbijom.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Server, koji trenutno baravi u Prištini, rekao da je bio iznenađen vešću o ostavci Haradinaja sa kojim se sastao u sredu.

- Potpuno sam siguran da nije znao da će dati ostavku u petak - rekao je on.

Server veruje da je Haradinaj preduzeo pravi korak, ali da je vlada sada u nepovoljnoj situaciji.

Aleksandar Vučić, Danijel Server Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Moraćemo da sačekamo da vidimo da li će to dovesti do prevremenih izbora koje je opozicija svakako tražila i mislim da je prilika za njih sada veća nego juče - rekao je Server.

Navodi se da je on u vezi s implikacijama ovakvog razvoja situacije na dijalog između Beograda i Prištine kazao da će promena vlade dodatno odložiti dijalog.

- U tom pravcu ne verujem da situacija postaje mnogo gora nego što je sada. Ostaje samo da sačekamo ko će biti premijer i ko će dobiti većinu u parlamentu - rekao je Server.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    20. jul 2019 | 12:45

    Komentari ovakvih su glupost.Moramo izaci sa cvrstom politikom oko povratka kosova pod zakone i ustav Srbije.

  • Nikolas

    20. jul 2019 | 14:22

    VIDECEMO USKORO CIJOJ INTERESNOJ SVERI CE PRIPASTI CELI BALKAN A TO CE SE DOGOVORITI AMERI SA RUSIMA I KINEZIMA KAO ONO NA JALTI-RUZVELT ,CERCIL I STALJIN!!!! ISTORIJA SE PONAVLJA A MALI MORAJU DA SLUSACU JER VELIKI NECE RATOVATI I GINUTI ZBOG NAS!!

  • Nikola U.

    20. jul 2019 | 20:31

    Danijel Slobodna Evropa Server je poznat poslednih dvadesetak godina kao čovek koji živi od antisrpske priče i emisije probnih političkih balona za račun CIA. I šta je sad, kao, zaključio i smislio??!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA