Posle Haradinaja još dvojica visokih funkcionera iz Prištine idu u Hag

To se dogodilo dan posle poziva upućenog tzv. kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju posle čega je usledila i njegova, kako je rekao, neopoziva ostavka

  • 5

Bivši porparol terorističke OVK i ekspredsednik parlamenta u Prištini Jakup Krasnići otkrio je danas da je i sam pozvan pred sud u Hag.

On se tim povodom oglasio i na Fejsbuku gde je postavio vest da je dobio poziv iz Haga, a uz informaciju postavio je i slike iz svoje bogate OVK karijere među kojima je i jedna u kojoj je on u uniformi terorističke OVK odnosno UČK.

To se dogodilo dan posle poziva upućenog tzv. kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju posle čega je usledila i njegova, kako je rekao, neopoziva ostavka.

Osim njega, pred tužiocima Specijalnog suda za ratne zločine će se naći i nekadašnji zamenik šefa glavnog štaba tzv. OVK i visoki funkcioner Demokratske partije Kosova Sokolj Bašota, koji je bio jedan od najbližih saradnika Hašima Tačija, a poslije rata postavljan je na nekoliko visokih funkcija u Demokratskoj partiji Kosova, kao i za gradonačelnika Kline.

Kako je saopštilo Udruženje veterana OVK, on je takođe dobio poziv, ali se više o tome niko nije oglašavao.

Video: Haradinaj na srpskom jeziku o svojoj ostavci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija CH

    20. jul 2019 | 12:26

    Apsi milicijoooo... heheee , ovo je samo farsa, pustaju ga za par dana

  • Petar

    20. jul 2019 | 12:27

    Kad će glavi zločinac Thaçi dobiti poziv ?

  • Ђурађ

    20. jul 2019 | 14:06

    Као и раније, пустиће их, јер "нема доказа". После ће да ликују како су се праведно борили убијајући из заседа, киднаповањима, вађењем органа. Боље да их и не дирају него после да им гледамо и дочеке у нашој Приштини. Е да је служба љубљена као што је некад била, био би им мали свет.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA