Porodica Karić uputila pismo dobrodošlice novom ambasadoru Rusije u Beogradu

Pismo dobrodošlice prenosimo u celosti

  • 1
SRBIJA RUSIJA AMBASADOR AKREDITIVI Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Članovi porodice Karić uputili su pismo dobrodošlice novom ambasadoru Rusije u Beogradu, Aleksandru Bocan-Harčenku, u kome navode da su uvereni da će on doprineti unapređenju strateške saradnje dve države, ali i rešavanju kosovskog pitanja.

Bogoljub J. Karić, Milanka Karić i Dragomir J. Karić u pismu dobrodošlice navode i da imaju veru u to da će novi ambasador učiniti sve da se strateška saradnja koju uspešno razvijaju predsednici Srbije i Ruske Federacije unaprediti na svim nivoima i da to postane, kako su naveli, neraskidiva spona između dva bratska naroda.

Pismo dobrodošlice prenosimo u celosti:

- Vaša Ekselencijo, poštovani ambasadore, dobrodošli u Srbiju. Upućujemo vam najsrdačnije pozdrave u ime porodice Karić uvereni da stupate na tlo naše otadžbine s iskrenom i čvrstom namerom da kao ambasador Ruske Federacije učinite sve da se strateška saradnja koju uspešno razvijaju predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić unapredi na svim nivoima i da postane neraskidiva spona između dva bratska naroda.

Nadamo se da ćete kao diplomata od integriteta i vrsni poznavalac prilika na Balkanu, kao nekadašnji šef delegacije Rusije na Dejtonskim mirovnim pregovorima i mirovnoj konferenciji o BiH u Parizu, te kao bivši član kontakt grupe o Kosovu doprineti da se reši pitanje južne srpske pokrajine.

Ohrabruju vaše prve izjave da se na Srbiju vrši pritisak i da je nedopustivo da određene svetske sile podržavaju isključivo kosovske Albance i njihove poteze po pitanju stvaranja vojske i podizanja tenzija u regionu.

Poštovani gospodine ambasadore, porodica Karić je negovala izuzetne odnose sa svim vašim prethodnicima. Nas vežu iskrene i najdublje prijateljske ali i poslovne veze sa Rusijom.

Porodična firma koju smo osnovali sedamdesetih godina prošlog veka u istorijskom mestu Peć započevši tako pod imenom "Braća Karić" (BK) privatni biznis na Kosovu i Metohiji, odnosno u Srbiji i tadašnjoj SFR Jugoslaviji, za pola veka je prerasla u multifunkcionalnu grupaciju BK Grupa koja, predvođena Bogoljubom Karićem, posluje na svim kontinentima i koja je dve poslednje godine svrstana među 100 najboljih kompanija na svetu rame uz rame sa, recimo, Guglom, Amazonom, IBM, Samsungom, Alibabom i Majkrosoftom.

Zadivljen izuzetnim poslovnim uspesima koje smo ostvarili osamdesetih godina u SFRJ, Mihail Gorbačov, predsednik SSSR, nam je tada uputio poziv da osnujemo prvu privatnu kompaniju u Moskvi. 

U partnerstvu sa Univerzitetom Lomonosov otvorili smo prvi privatni fakultet za menadžment, potom i prvu privatnu banku i osiguravajuće društvo, a na tom našem modelu je zaživela čuvena "perestrojka". Sve to smo ponovili nešto kasnije i u Srbiji. Danas iza sebe imamo izgrađeno više desetina miliona kvadratnih metara stambenog, reprezentativnog i rezidencijalnog prostora u Rusiji, Belorusiji, Kazahstanu i ostalim bivšim sovjetskim republikama, Austriji, Nemačkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kini...

Trenutno vodimo posao čiji je portfolio oko 20 milijardi dolara i gradimo više od 10 miliona kvadratnih metara, dok je prošlogodišnji bruto obrt procenjen na 33 milijarde dolara.

Uvaženi ambasadore, osim na polju biznisa, porodica Karić bliske odnose sa Ruskom Federacijom neguje i kroz politiku. Bogoljub Karić je osnivač i predsednik Pokreta Snaga Srbije - BK, koji kao parlamentarna stranka daje punu podršku nastojanjima predsednika Aleksandra Vučića da našu državu pozicionira kao važnog partnera u svetskim okvirima.

Narodni poslanici Milanka Karić i Dragomir J. Karić su članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom, jedne od najbrojnijih u Narodnoj skupštini Srbije. Oni svojim delovanjem umnogome doprinose da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim segmentima počevši od privrede i ekonomije, preko sporta, kulture i nauke.

Dragomir J. Karić je i predsednik Saveza ruskih Srba u Rusiji, a nedavno je bio domaćin zvaničnoj delegaciji olimpijskog grada Sočija koja se sastala sa najvišim zvaničnicima s ciljem ostvarenja kvalitetne saradnje u oblasti turizma.

Vaša Ekselencijo, još jednom vam želimo iskrenu dobrodošlicu u Srbiju i da se ovde osećate kao kod svoje kuće, a da vreme provedeno u diplomatskoj misiji, koja sigurno neće biti nimalo laka, iskoristite za obostranu dobrobit srpskog i ruskog naroda.

S poštovanjem,

Bogoljub J. Karić, Milanka Karić i Dragomir J. Karić - navodi se u pismu dobrodošlice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srpkinja

    26. jul 2019 | 17:09

    Pristojno Ipak su vas Rusi prihvatili kad ste pobegli od pravde braco Srbi Svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA