Haradinaj uskoro kreće u Hag: Detalji puta se kriju od javnosti

Poziv Specijalnog suda bio je razlog zašto je Haradinaj podneo ostavku na funkciju premijera tzv. Kosova, a odluku je saopštio na konferenciji za medije u petak

  • 2

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, danas u podne kreće u Hag, gde će sutra dati izjavu pred Specijalnim sudom za ratne zločine, prenose prištinski portali, pozivajući se na izvore unutar prištinskog aerodroma.

Pozivajući se na izvore prištinskog aerodroma, Haradinaj će iz Prištine najpre otputovati u Beč, a onda nastaviti ka Hagu.

Navodi se da njegov kabinet nije hteo da komentariše detalje Haradinajevog puta.

Nekoliko sati pre njega, u Hag je otputovao i bivši pripadnik tzv. OVK i aktuelni funkcioner Socijaldemokratske inicijative Jakup Krasnići, gde će biti saslušan u okviru istrage i procesuiranja ratnih zločina, koje su pripadnici te paravojske činili nad Srbima i drugim nealbancima.

Inače, poziv Specijalnog suda bio je razlog zašto je Haradinaj podneo ostavku na funkciju premijera tzv. Kosova, a odluku je saopštio na konferenciji za medije u petak. Bez iznošenja više detalja, Haradinaj je samo rekao da je dao ostavku jer je dobio poziv da se, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, pojavi pred Specijalnim sudom u Hagu.

Video: Suze ratnog zločinca: Haradinaju pred novinarima zadrhtao glas posle ostavke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA