≫ 

Priština negira da je Centralnoafrička Republika povukla priznanje i optužuje Dačića za propagandu

Ziberaj je za jedan prištinski medij izjavio da su "Dačićeve tvrdnje neistinite"

  • 16

Nakon što je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da je još jedna zemlja povukla priznanje nezavisnog Kosova, oglasio se šef kabineta ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Jetlir Ziberaj, koji tvrdi da tako nešto "nije istina".

On je za jedan prištinski medij izjavio da su "Dačićeve tvrdnje neistinite" i da su prištinske vlasti u stalnom kontaktu sa državama koje su priznale nezavisnu državu Kosovo. Ziberaj tvrdi da su Dačićeve reči deo propagande koja, kaže, nema nikakvog uticaja na razvoj situacije na tzv. Kosovu.

- Mi smo u stalnom kontaktu sa državama koje su priznale Kosovo, ali i sa onima koje će neizbežno priznati našu zemlju. Dačićeva izjava nema nikakvog uticaja na pozitivna kretanja naše zemlje ka međunarodnoj zajednici - rekao je Ziberaj.

Ovaj prištinski medij naveo je i da su odbijanje članstva tzv. Kosova u Interpol prošle i prepreke za članstvo ove godne, takođe deo "Dačićeve oštre kampanje".

Podsećamo da je ministar Ivica Dačić, izjavio jutros da je Centralnoafrička Republika povukla priznanje tzv. države Kosovo i da je Srbija od ove zemlje dobila zvaničnu notu. On je gostujući na RTS pokazao zvaničan dokument o povlačenju priznanja koji je dobio od te zemlje.

(Telegraf.rs/Lajmi.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA