≫ 

Zahvalnost za podršku evrointegracijama Srbije: Dačić se sastao sa ambasadorom Finske (FOTO)

Potvrda prijateljstva Srbije i Finske je i to, što se ove godine navršava 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa

  • 2
Ivica Dacic Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu novog ambasadora Republike Finske u Republici Srbiji Kimo Lahdevirta i poželeo mu dobrodošlicu i uspeh u radu tokom mandata u Beogradu.

Na sastanku je obostrano konstatovano da su bilateralni odnosi veoma dobri i istaknut je zajednički interes za njihovo dalje produbljivanje i jačanje u svim oblastima.

Potvrda prijateljstva Srbije i Finske je i to, što se ove godine navršava 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ivica Dacic Ambasador Finske i Ivica Dačić - Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Ministar Dačić se zahvalio Finskoj, koja će do kraja 2019. godine predsedavati Savetom EU, na kontinuiranoj podršci evrointegracijama Srbije.

Šef srpske diplomatije je potvrdio našu spremnost za dalje unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa, ukazavši da je Srbija zainteresovana za dalji razvoj saradnje, posebno ekonomskih odnosa, kao i procesa digitalizacije koja je jedan od prioriteta Vlade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spasoje

    29. jul 2019 | 21:42

    Digitalizacija? Da li bas mora? Ima preceg, a sto se tice evrointegracija, Srbija ne voli mnogo ta udruzivanja EU i slicno, koja nas neprekidno ucenjuje. Nema niko pravo da nas eksploatise , da uazima nase pare i predstavlja neku snagu i autoritrt. Takse na Kosovu su plod te saradnje i jos mnogo toga.

  • Milorad Vujicic

    30. jul 2019 | 05:08

    Trgovina sa svima dobre volje bez ultimatuma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA