≫ 

Sevaju varnice među Albancima: "Gospodar Kosova" ne želi dogovor sa Haradinajem, već datum izbora

Veselji je rekao da će preuzeti inicijativu da sazove sednicu, što je, kako je naveo, njegova ustavna odgovornost

  • 3
Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj Foto: Profimedia, Tanjug/AP/Michael Corder

Predsednik tzv. kosovske skupštine i lider Demokratske partije tzv. Kosova Kadri Veselji zatražio je juče raspuštanje skupštine i određivanje datuma održavanja izbora, uz ocenu da su oni neizbežni.

Veselji je rekao da će preuzeti inicijativu da sazove sednicu, što je, kako je naveo, njegova ustavna odgovornost, a na toj bi sednici dvotrećinskom većinom trebalo da bude doneta odluka o njenom raspuštanju, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, postoje dve opcije za zakazivanje izbora - sastanak političkih stranaka sa tzv. kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem ili da skupština odluči o sopstvenom raspuštanju.

- Pozvao sam kolege iz političkih stranaka da se okupe u skupštini, da se dogovorimo o raspuštanju, a trebalo bi da se dogovorimo i o datumu izbora - rekao je Veselji za RTK, posle sastanka Upravnog veća DPK.

U vezi sa pozivom odlazećeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja političkim strankama na konsultacije, Veselji je rekao da se one tom pozivu neće odazvati, navodeći da je ostavka bila želja Haradinaja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    30. jul 2019 | 08:16

    GOSPODAR KOSOVA I METOHIJE JE PENTAGON I NATO OKUPATOR I TAKO CE BITI DOK NEODU OKUPATORI IZ BONDDTILA!!!

  • Zločinci

    30. jul 2019 | 09:54

    Svi se ogradjuju od Haradinaja, pustili ga niz vodu, misle da će tako spasiti sebe, ali svi će oni zajedno završiti na istom mestu, ili u zatvoru ili na groblju!

  • Cika Velja

    30. jul 2019 | 09:51

    Smajlijev potez ostavke se cinio kao inteligentna politicka igra iza koje stoji mocni Zapad...a vidi ti sad ove plitkoumnosti u svemu sto je ucinjeno? Ode mu fotelja,a nazovi prijatelji ni tu nece stati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA