≫ 

Duel Đukanovića i Tadića zbog prisluškivanja: "Svako ko podržava ratne zločince je pod merama"

Njih dvojica su ušli u raspravu pošto je Tadić rekao da je Vučić "zaboravio da napomene ključnu stvar da li govori o protivzakonitom ili zakonitom prisluškivanju

  • 65

Nekadašnji predsednik Srbije, Boris Tadić i Vladimir Đukanović našli su se u klinču na Tviteru zbog afere prisluškivanja Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, u vreme dok su bili opozicija.

Naime, njih dvojica su ušli u raspravu pošto je Tadić rekao da je Vučić "zaboravio da napomene ključnu stvar da li govori o protivzakonitom ili zakonitom prisluškivanju kada je stupao u kontakt sa osobama iz kriminalnog miljea, koji su bili pod sudskim merama".

- Oprostite, nekadašnji profesore, da li sam ja možda iz tog kriminalnog miljea? Prisluškivali su ga tako što su mene stavljali na mere - napisao je on i poručio mu da bi trebalo da ga je sramota.

Tadić nije ćutao na sve što mu je Đukanović rekao, pa je na svom Tviter nalogu odgovorio potvrdno.

- Da, u svakoj normalnoj i pravnoj državi, ekstremisti koji podržavaju optužene za najteže ratne zločine i pozivaju na nasilje jesu kriminalni milje i pod merama - potvrdio je nekadašnji predsednik Srbije.

Podsetimo, povodom afere prisluškivanja oglasio se i ministar spoljnih poslova, u to vreme ministar policije, Ivica Dačić, koji je rekao da je bio protiv toga i da je upozoravao i na neke "zakulisne radnje" i na pokušaje nekih stranaka da koriste bezbednosne resurse za praćenje političkih protivnika.

Žestoko sam bio protiv toga tada, kada sam tražio i smene u policiji, kao što sam i danas protivnik takvih metoda - rekao je Dačić, prenose mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    31. jul 2019 | 11:11

    Ko zna sta je sve radila prethodna vlast a sve pod izgovorom za dobrobit drzave?

  • Medvedic

    31. jul 2019 | 18:52

    E Tadicu jadan li si.

  • Nikola

    31. jul 2019 | 16:53

    Dok je Tadić bio predsednik, Kosovo je samo proglasilo nezavisnost, ljudi su ostali bez posla, država je dovedena pred ivicu bankrota, tako da ništa lepo nema o njemu da se kaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA