≫ 

Kolinda u Kninu: Došlo mi je da uzmem pušku i odem na ratište

Kako je rekla, dok je radila kao pomoćnica generalnog sekretara NATO-a trudila se da se "Oluja" objasni kao zakonita vojna akcija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je sinoć u Kninu da ju je tokom rata 90-ih godina grizla savest i da je želela da uzme pušku i ode ratište.

- Najradije bih uhvatila pušku i otišla na ratište, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas - rekla je Grabar Kitarović i istakla da je bila svesna da ima dužnost u Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Kako je rekla, dok je radila kao pomoćnica generalnog sekretara NATO-a trudila se da se "Oluja" objasni kao zakonita vojna akcija.

Grabar Kitarović je, nakon prijema ratnih zapovednika na kninskoj tvrđavi, zapevala pesmu "U boj, u boj" iz opere Nikola Šubić Zrinski.

VIDEO: Ovo je ostalo od Knina kada se završila "Oluja"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E da si bar otisla

    5. avgust 2019 | 07:22

    mozda bi me sad manje bilo sram svega...sram me di zivin i ko mi zemlju predstavlja...sram me sinosnjeg koncerta onog ratnog profitera koji velica ustastvo...sram me tvoje izjave kako si tuzna jer ne mozes prisustvovat istom tom koncertu na kojem ste u prve redove nagurali dicu ispranih mozgova,sta je nakon nabildanog ega doticni pivac sa smjeskom broja eurice koje je dobija i kojeg zaboli realno za sve osim za vlastiti novcanik...sram me sta ce sutra mene i jos sigurno 90% Hrvata stavit u istu vricu sa takvin olosem...tokom cilog 8 miseca me sram,a posebno me sram ekipe koja je na celu i zato je i meni zao sta nisi otisla u rat,mozda te danas nebi ni bilo sramoto od zene...valjda oni od gore vidi sve,jer ako vidi onda te triba bit strah...zao mi je svih ranjenih,protjeranih,ubijenih i nestalih ljudi,nista od tog se nije tribalo dogodit,al i tad kao i sad vazniji je bija ugled i novac,nego cisto srce i obraz...mene je sram svih tvojih izjava i nadan se da su ovo zadnji trzaji tvog ludila...

  • Lana

    5. avgust 2019 | 09:15

    Ja volim Srbe i Srbiju iako sam Hrvatica a tebe sram da bude kao predsjednica nesmijes siriti mrznju!Satro hrvatica koja je bila u Americi i izbjegla sve eee moja micka aj ti tamo preko bare u jabuku tamo ti je misto

  • Red briggade

    5. avgust 2019 | 11:18

    Hrvati i dalje dokazuju da su bolesna nacija, dobili državu i dalje bleje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA