Sledeći sastanak vlasti i opozicije biće održan po ovim pravilima

Predstavnici opozicije najavljuju da bi taj susret mogao da bude u petak ili subotu

  • 49
SNS, SZS Logo Foto: SNS, SZS

Sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije delom će biti otvoren za javnost, a potom će učesnici razgovarati po "chatham house" (četam haus) pravilima, saznaje Tanjug. Predstavnici opozicije najavljuju da bi taj susret mogao da bude u petak ili subotu.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević kaže za Tanjug da razume stav koji su neki od učesnika prvog razgovora izneli u pogledu potrebe učešća javnosti u onome što se organizuje na Fakultetu političkih nauka i da je zajednički dogovor organizatora da deo prvog narednog skupa, odnosno obraćanje predstavnika političkih organizacija, bude otvoreno za javnost.

Kako je rekao, plan je da se obezbedi i "lajv strim", a potom će uslediti rasprava sa učesnicima koja bi se održavala po "četam haus" pravilima.

- Da na kraju otvorimo mogućnost da novinari uzimaju izjave nakon skupa i da se govori o sadržini onoga o čemu je razgovarano, naravno uz poštovanje tih pravila - rekao je Antonijević.

Antonijević nije precizirao kada će biti održan sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije, jer su, kaže, u toku konsultacije, ali je naveo da će sledeća tema biti finansiranje izborne kampanje i funkcionerska kampanja.

"Chatham house" (četam haus) pravilo znači da je dozvoljeno davanje izjava medijima i upoznavanje javnosti sa temama o kojima se diskutovalo, ali nije dozvoljeno citiranje učesnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kaja

    6. avgust 2019 | 12:50

    Sa opozicijom je razgovor gubljenje vremena

  • Mare

    6. avgust 2019 | 12:34

    Opoziciji ne mogu pomoci mediji celog sveta, narod im ne veruje sto ce izbori i potvrditi.

  • Stanko

    6. avgust 2019 | 14:16

    SZS je samo deo opozicije a oni pokušavaju da sebe predstave kao jedinu opoziciju u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA