≫ 

Tzv. kosovska policija stavila zabranu: Na Kosovo se ne može sa srpskim pasošem

Granična policija je odluku donela bez saglasnosti tzv. kosovskog ministra unutrašnjih poslova, i bez uobičajene procedure obaštavanja javnosti

  • 96
Administrativni prelaz Merdare Foto: Telegraf

Direkcija granične jedinice tzv. kosovske policije donela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije, saznaje RTS u tzv. kosovskoj policiji. Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom.

Granična policija je odluku donela bez saglasnosti tzv. kosovskog ministra unutrašnjih poslova, i bez uobičajene procedure obaštavanja javnosti.

Mera granične policije koja je na snazi od juče, pogodiće građane centralne Srbije koji preko Kosova putuju u Albaniju, Crnu Goru, a poseduju od dokumenata samo pasoš.

U policiji navode da je ova mera u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2011. godine, koji međutim ne zabranjuje korišćenje pasoša kao jedinog dokumenta za kretanje.

Na administrativnim punktovima između Kosova i Metohije i centralne Srbije vraćeno je više porodica sa decom i osoba koje su posedovale samo pasoš Republike Srbije.

VIDEO: Vučić: Položaj Srba na KiM biće još teži

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ante

    6. avgust 2019 | 20:38

    Jasan dokaz da Kosovo ima svoje zakone tako da Srbija ne može ništa da reši po tom pitanju! Kosovo ne priznaje Srbiju, a Srbija ne priznaje Kosovo, jedino rešenje: uzajamno priznanje, sklopiti diplomatske i ekonomske odnose, i započeti novu eru prijateljstva na Balkanu!

  • SRBIN

    6. avgust 2019 | 20:00

    Zasto neko mora da udje na kosovo i koristi pasos kad se ulazi sa ličnom kartom,a drugo i ako se ide za Albaniju kosovskim policajcima se preda lična karta,a Albanskim predas pasos tako sam ja preso pre 2 dana.

  • Jovan

    6. avgust 2019 | 19:10

    Samo reciprocno u Srbiju ne moze sa kosovskim pasosem sad kad svi treba da se vrate u inostranstvo,... Cas ce da se predomisle...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA