Ruski ambasador u Srbiji "udario" na američkog: Služi se izmišljotinama

Ruski ambasador je istakao da Moskva principijelno ne prihvata logiku "suprotstavljanja" i "takmičenja" koju takvim komentarima nameće američka strana

  • 3
Aleksandar Bocan Harcenko Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da su nedavne izjave novoimenovanog ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija "o malignom uticaju Moskve u Evropi", deo već uobičajene retorike i "izmišljotina" Vašingtona u težnji za globalnom dominacijom.

Bocan-Harčenko je za "Večernje novosti" rekao da Vašington "ne štedi snage na nezgrapnu ideološku borbu i otvoreno propangadističko ponašanje, ne brinući se više o bilo kojim argumentima u prilog svojim izmišljotinama".

Ruski ambasador je istakao da Moskva principijelno ne prihvata logiku "suprotstavljanja" i "takmičenja" koju takvim komentarima nameće američka strana.

Bocan-Harčenko napominje i da začuđuje to da su među glavnim zadacima SAD u Srbiji navedeni i oni koji se tiču isključivo unutrašnjih poslova Srbije.

- To predstavlja direktno mešanje u te stvari. Međutim takav prioritetan zadatak kao što je aktivizacija rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK uopšte se ne pominje - dodaje ambasador Rusije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA