• 6

Američki ambasador već šesti put u Srbiji dobrovoljno dao krv: Odazvali smo se apelu

Osim što su odgovorili na apel Insituta i dobroboljno dali krv, ambasada SAD pozvala je i druge ambasade da to učine, a kako je rečeno, odazvali su se službenici ambasade Izraela, Italije, Nemačke, Slovenije, Misije OEBS-a

  • 6

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat i predstavnici te ambasade dobrovoljno su danas dali krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, čime su na ličnom primeru pokazali značaj tog humanog čina.

Skat, kome je ovo šesti put da je u Srbiji donirao krv, rekao je novinarima da se sa saradanicima odazvao apelu Instituta, budući da su tokom leta smanjene rezerve krvi.

- Naša Ambasada obično organizuje kampanju dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u znak sećanja na sve žrtve terorističkog napada na SAD koji se dogodio tog dana 2001. godine, ali kada smo čuli apel Instituta, odlučili smo da i danas damo krv - rekao je Skat.

On je sve građane Srbije pozvao da se odazovu apelu i daju krv, jer, kako je rekao, to ne boli, ali može nekome da spasi život.

Skat je naveo je da je dobrovoljno davanje krvi u njegovoj porodici tradicija i dodao da mu je ovo već šesti put da je u Srbiji dobrovoljno dao krv, a da je to, kaže, tokom života učinio više od 20 puta.

Osim što su odgovorili na apel Insituta i dobroboljno dali krv, ambasada SAD pozvala je i druge ambasade da to učine, a kako je rečeno, odazvali su se službenici ambasade Izraela, Italije, Nemačke, Slovenije, Misije OEBS-a...

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Popara

    Divan gest! Hvala od srca za ovog divnog velikodusnog coveka!!!

  • Trta

    Hvala svakom davaocu. Nije lepo da davaoce kritikuju oni koji ne daju krv. To je vrlo nisko I podlo.

  • Дејан Младеновић

    Изузетно је ризично узимати њихову крв а не тестирати је набројне сексуално преносиве болести

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima