Američki ambasador već šesti put u Srbiji dobrovoljno dao krv: Odazvali smo se apelu

Osim što su odgovorili na apel Insituta i dobroboljno dali krv, ambasada SAD pozvala je i druge ambasade da to učine, a kako je rečeno, odazvali su se službenici ambasade Izraela, Italije, Nemačke, Slovenije, Misije OEBS-a

  • 6

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat i predstavnici te ambasade dobrovoljno su danas dali krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, čime su na ličnom primeru pokazali značaj tog humanog čina.

Skat, kome je ovo šesti put da je u Srbiji donirao krv, rekao je novinarima da se sa saradanicima odazvao apelu Instituta, budući da su tokom leta smanjene rezerve krvi.

- Naša Ambasada obično organizuje kampanju dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u znak sećanja na sve žrtve terorističkog napada na SAD koji se dogodio tog dana 2001. godine, ali kada smo čuli apel Instituta, odlučili smo da i danas damo krv - rekao je Skat.

On je sve građane Srbije pozvao da se odazovu apelu i daju krv, jer, kako je rekao, to ne boli, ali može nekome da spasi život.

Skat je naveo je da je dobrovoljno davanje krvi u njegovoj porodici tradicija i dodao da mu je ovo već šesti put da je u Srbiji dobrovoljno dao krv, a da je to, kaže, tokom života učinio više od 20 puta.

Osim što su odgovorili na apel Insituta i dobroboljno dali krv, ambasada SAD pozvala je i druge ambasade da to učine, a kako je rečeno, odazvali su se službenici ambasade Izraela, Italije, Nemačke, Slovenije, Misije OEBS-a...

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    7. avgust 2019 | 11:21

    Pa zar jos G. nije otislo.

  • Драган

    7. avgust 2019 | 14:50

    Докле ће те тог СКОТА србомрзца показивати и нервирати часни српски народ ?Умијте се хладном водом и освестите се .Прекоглаве нам је србомрзаца !

  • PETAR 1

    7. avgust 2019 | 14:04

    Samo da krv proradi, eto nas u EU i NATO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA