Rama prisvaja Albance sa Kosova: Evo šta piše u dokumentu iz Tirane

Građani Kosova isključeni su iz albanskog državljanstva odlukom iz jula 2013. godine, uprkos tome što su mogli da dokažu albansko poreklo, ali se ta odluka ukida novim zakonom

  • 2

Novi nacrt Zakona o državljanstvu, koji je usvojio Savet ministara Albanije, omogućava da albansko državljanstvo dobije svako čiji su preci albanskog porekla.

Uslov je da podnosilac prijave podnese dokaz o pretku do trećeg stepena srodnosti, prenose albanski mediji.

Ovaj zakon, koji uskoro treba da se nađe pred parlamentom, pruža mogućnost svim Albancima koji su rođeni u drugim zemljama, a koji su u mogućnosti da dokazuju svoje albansko poreklo, da dobiju albansko državljanstvo.

Građani Kosova isključeni su iz albanskog državljanstva odlukom iz jula 2013. godine, uprkos tome što su mogli da dokažu albansko poreklo, ali se ta odluka ukida novim zakonom.

Druga važna intervencija je i davanje albanskog državljanstva svima koji su rođeni na teritoriji Republike Albanije, bez obzira na poreklo, prenose „Bujanovačke“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    7. avgust 2019 | 15:23

    Sta to prasac hoce albanija da mu jos manja bude sta misli prasac ako se udruzi Sbija,Makedonija,Grcka i Milogora nestace ih preko noci.

  • Cika Velja

    7. avgust 2019 | 17:12

    Super potez...uz pitanje...otkud toliko Albanaca u Srbiji sa albanskim pasosem!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA