• 73

Severna Makedonija odbacila zahtev za izručenje Morine Srbiji: Terorista iz OVK ostaje u Skoplju

Srbija ga tereti za ratne zločine na Kosovu i Metohiji

  • 73

Krivični savet Osnovnog suda u Skoplju odbacio je zahtev Srbije za izručenje Tomora Morine, koga vlasti u Beogradu traže zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu, javljaju makedonski mediji.

Doneo je rešenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju bivšeg pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova kog Srbija traži po interpolovoj poternici za ratne zločine nad civilima, prenosi portal a1on.

- Krivični savet Osnovnog krivičnog suda u Skoplju postupajući po zahtevu Ministarstva pravde Severne Makedonije usvojio je rešenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju Timora Morine Republici Srbiji - saopštio je Osnovni krivični sud u Skoplju.

Rešenje, zajedno sa predmetom odmah će biti dostavljeni Vrhovnom sudu Severne Makedonije na dalje odlučivanje.

- Mera ekstradicijskog pritvora koja mu je bila određena na predlog skopskog tužilaštva ostaje na snazi do pravosnažnosti rešenja Krivičnog suda, odnosno do odluke Vrhovnog suda po ovom predmetu - dodaje se u saopštenju Krivičnog suda.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • RICINUS

    Izručili bi oninjega ali nesmeju

  • RICINUS

    Izručili bi oni njega nego esmeju

  • Pa

    Treba uvesti reciprocne mere da svako ko ucini tesko krivicno delo na tlu bilo koje drzave suseda koje nisu postovale izrucivanje persona sa teski krivicnim delima i zlocinima prema nasem narodu. Reciprocitet je majka svega . I uvek im vracati istom merom dok se ne dozovu pameti.Inace nece nas nikad ni u kom slucaju postoavati ako budemo vodili popustljivu dipolmatiju koja nas je dovela tu gde sad i jesmo da nas zezaju i vuku za nos svi u regionu...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima