Kosovo da se ustupi Rusiji? To je veleizdaja: Čanak o predlogu lidera Zdrave Srbije

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je da je ustupanje Kosova i Metohije međudržavnim ugovorom i na određeno vreme Rusiji, jedini način da Srbija sačuva tu teritoriju

  • 12
Nenad Canak, Milan Stamatovic

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, mc.rs

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da bi bio čin veleizdaje predlog predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da se Kosovo ustupi Rusiji.

- On je predložio da Srbija međudržavnim ugovorom ustupi Rusiji deo svoje, ustavno definisane, teritorije, autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. Verovatno je Stamatoviću uzor bio međudržavni ugovor između dve države kojim je Srbija 2008. faktički poklonila Rusiji svoju Naftnu industriju - navodi se u pisanoj izjavi Nenada Čanka.

Nenad Čanak Canak

Čanak - Foto: Milena Đorđević

Čanak je kazao da podseća Milana Stamatovića, kao i državne organe, da je ustupanje dela suverene teritorije Srbije zabranjeno Ustavom i predstavlja krivično delo i istkao da očekuje od državnog tužioca da reaguje i formira "predmet Stamatović".

- Uzroci kosovskih poraza Srbije se nalaze upravo u nacionalističkoj logici, mitomaniji i pričama o nebeskoj državi, dok hiljade mladih i obrazovanih ljudi napušta realnu, zemaljsku Srbiju. Zbog toga su rezultati nacionalističke i antievropske politike tragični i pogubni najviše po zemlju koja nema snage da ih pobedi i marginalizuje - rekao je on.

Podsećamo, predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je da je ustupanje Kosova i Metohije međudržavnim ugovorom i na određeno vreme Rusiji, jedini način da Srbija sačuva tu teritoriju.

DVERI ZDRAVASRBIJA KONFERENCIJA

Stamatović - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima to je jedini način da Srbija sačuva teritorijani integritet i Kosovo u trenutku kada Tirana "usvajajući novi nacrt zakona o državljanstvu kojim se omogućava da albansko državljanstvo dobije svako čiji su preci albanskog porekla, više ni ne krije da ima nameru da pripoji sebi КiM".

- Zbog ovih najnovijih pretnji i operacije stvaranja 'Velike Albanije' na teritoriji Srbije, ne sme se odbacivati nijedna opcija, pa ni ta da Rusija upravlja Кosovom i Metohijom sve dok srpska zemlja i narod ne budu bili bezbedni - naveo je Stamatović u saopštenju za javnost.

Ustupanjem Kosova na taj način Rusiji, svi Srbi koji žive tamo "automatski bi postali i ruski državljani", dodaje Stamatović.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. avgust 2019 | 12:15

    Vojni savez i ruske vojne baze sa Rusijom resava povratak Nato EU vojno okupirane Srbije Kosovo i Metohije Srbiji....Sve drugo je obamnjivanje i sebe i druge...

  • Milorad Vujicic

    8. avgust 2019 | 17:11

    Ruske baze i najjace oruzje odmah,preko Srbije i Rs-e.Normalono ro podrazumjeva kosovo jer je to SRBIJA.

  • Igor

    8. avgust 2019 | 11:38

    Bolje Kosovo da ustupimo Rusiji. Nego Albaniji, SAD, Nemackoj, Vel.Britaniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA