Vlasti u Bangkoku bez komentara povodom dodele srpskog pasoša Šinavatri

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas, povodom dodele pasoša bivšoj premijerki Tajlanda, da ne vidi u tome problem i da se zalaže za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša

  • 16

Tajlandske vlasti nemaju komentar povodom informacije o tome da je bivšoj tajlandskoj premijerki Jingluk Šinavatri, inače na Tajlandu osuđenoj na pet godina zatvora zbog korupcije, dodeljen srpski pasoš, prenosi AP.

Predstavnica za štampu u tajlandskom Ministarstvu spoljnih poslova Busade Santipitaks rekla je da ne može da komentariše tu informaciju i da srpsko Ministarstvo spoljnih poslova nije kontaktiralo tajlandske vlasti.

Šinavatra je napustila Tajland 2017. godine.

Ona i njene pristalice tvrde da je reč o politički motivisanom slučaju.

Šinavatra je morala da napusti premijersku funkciju posle odluke suda 2014. godine a njena vlada je pala u vojnom puču koji je uskoro usledio.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas, povodom dodele pasoša bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, da ne vidi u tome problem i da se zalaže za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša.

- Ja ne vidim da je to za nas problem, posebno ako je vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku ili neku drugu korist za našu zemlju - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • life

    9. avgust 2019 | 13:07

    Koje gluposti prave ovi nasi, sve jedna za drugom!

  • BP

    9. avgust 2019 | 13:45

    A masa naših prognanika se godinama muči sa birokratijom oko raznoraznih papira, to nikome ne smeta još ih proteruju iz muća i stanova

  • Dasko

    9. avgust 2019 | 15:04

    Priznala nezavisnost Kosova pa dobila drzavljanstvo, sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA