Tanin poslao zahtev tužiocu na KiM: Traži obustavljenje postupka protiv srpskog službenika UN

Policija na KiM je 28. maja ove godine izvela akciju na severu Kosova, tokom koje su uhapšeni pripadnici UNMIK-a Dejan Dimić i ruski državljanin Mihail Krasnočenkov

  • 0

UNMIK je poslao još jedan zahtev tužiocu u južnoj Kosovskoj Mitrovici Šukriju Sili da obustavi krivično gonjenje službenika Misije UN, Srbina Dejana Dimića, prenosi Kosovo onlajn pisanje prištinskog lista "Bota sot".

List navodi da je takav zahtev uputio specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef UNMIK na KiM Zahir Tanin, a da je Sila, u odgovoru na taj zahtev, pozvao UNMIK da ukine imunitet Dimiću i zatražio da Tanin "pazi na ponašanje svog osoblja" koje, prema njegovim navodima, napada policiju i pomažu kriminalnim grupama na severu Kosova u njihovim aktivnostima.

Policija na KiM je 28. maja ove godine izvela akciju na severu Kosova, tokom koje su uhapšeni pripadnici UNMIK-a Dejan Dimić i ruski državljanin Mihail Krasnočenkov, koji su, navodno, kako prenosi "Bota sot", pokušali da zaustave pripadnike specijalne jedinice tzv. Kosova tokom te akcije.

Protiv Dejana Dimića pokrenuta je istraga, a prištinska štampa tvrdi da je on "poznat i kao član paralelnih struktura na severu i agent srpskih tajnih službi".

Dvojica pripadnika UNMIK su nekoliko dana nakon pritvaranja pušteni na slobodu, nakon oštrih reakcija visokih predstavnika UN. 

Posle ukazane medicinske pomoći u Kosovskoj Mitrovici, Krasnočenkov je prebačen u Beograd na dalje lečenje, a Dimić je pušten na kućno lečenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA