≫ 

Opozicija u Prištini u strahu od formiranja vlade bez izbora: Prete pozivanjem građana na otpor

Uprakos tome zvaničnici DPK-a su ponovili da nijedna vlada koja bi eventualno mogla biti formirana bez izlaska na birališta - nije prihvatljiva

  • 0

Predstavnici opozicionih partija u Prištini izrazili su zabrinutost da će "Demokratska parija Kosova" (DPK) pokušati da napravi novu pogodbu za izbor premijera privremenih prštinskih institucija u preostalih 12 dana pre sednice, i na taj način izbegne vanredne izbore.

Opozicioni lideri Prištine, upozorili su da će, ako do toga dođa, građane pozvati da pruže otpor, prenosi Zeri.

Uprakos takvim navodima zvaničnici DPK-a su ponovili da nijedna vlada koja bi eventualno mogla biti formirana bez izlaska na birališta - nije prihvatljiva.

- Za DPK nijedan oblik vlasti bez povratka mandata građanima na novim izborima nikada nije bio opcija - izjavio je šef Parlamentarne grupe DPK-a Memlji Krasnići.

Ipak, za razliku od drugih stranaka, DPK još uvek nije predao potpise za raspuštanje parlamenta, iako su zvaničnici ove stranke rekli da su potpisi već spremni.

- Potpisi DPK-a su spremni i zajedno sa potpisima drugih grupa biće obrađeni početkom nedelje, zajedno sa predlogom za sednicu 22. avgusta - rekao je Krasnići.

(Telegraf.rs/Kosovo online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA