Model "sve ili ništa" nije dobar, Ljajić poručio: Dobro je što vlast i opozicija razgovaraju

Najbolje bilo da se ne ide sa modelom sve ili ništa, ili ćemo dobiti sve što tražimo ili ćemo ići na bojkot izbora - rekao je Ljajić za RTS

  • 0
Kina, Rasim Ljajić Foto: Telegraf

Potpredsednik vlade i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je dobro što se vode razgovori predstavnika vlasti i opozicije, poput onih na Fakultetu političkih nauka, te dodao da postoje stvari o kojima se mogu dogovoriti.

- Još bi najbolje bilo da se ne ide sa modelom sve ili ništa - ili ćemo dobiti sve što tražimo ili ćemo ići na bojkot izbora. Za to nikada nije kasno. Mi smo predlagali da idemo korak po korak - rekao je za RTS.

Postoje, kaže, sigurno stvari oko kojih će se dogovoriti i vlast i opozicija.

- Šta će nam izborna ćutnja. Postoji čitav niz drugih stvari gde sam siguran da ne bi bilo problema da se složimo i da krenemo od tih manje težih stvari, jer ćemo stvoriti jednu pogodniju atmosferu za nastavak tih razgovora. Ako idemo sa jezikom ultimatuma, teških reči i izjava, plašim se da će ovo biti jedan bezuspešan pokušaj - naglasio je Ljajić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA