≫ 

Kampanja na KiM ne sme da preraste u antisrpsku histeriju: Đurić se obratio međunarodnoj zajednici

Ðurić je u saopštenju naveo da se sve jasnije pokazuje da je tačna procena predsednika Srbije da će se kosovski Srbi i sredine u kojima žive naći na udaru agresivne predizborne kampanje albanskih političkih stranaka i lidera

  • 6

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić apelovao je danas na međunarodnu zajednicu i njene predstavnike u Prištini da ne dozvole da predizborna kampanja u našoj južnoj pokrajini preraste u sveopštu antisrpsku histeriju, i da politički lideri Albanaca, u odsustvu programa i ideja, tu političku utakmicu pretvore u takmičenje u mržnji i šovinizmu.

Ðurić je u saopštenju naveo da se sve jasnije pokazuje da je tačna procena predsednika Srbije da će se kosovski Srbi i sredine u kojima žive naći na udaru agresivne predizborne kampanje albanskih političkih stranaka i lidera.

- Kadri Veselji, ponavljajući stalne aspiracije prema severnoj Kosovskoj Mitrovici, još jednom, po bezbroj puta isprobanom receptu, nastoji da pažnju građana skrene sa korupcije, kriminala, nesposobnosti i nemara prištinskih političkih struktura na teme koje podižu političke strasti i raspaljuju antisrpska osećanja - naveo je Ðurić.

KMITROVICA MOST KFOR

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Sloboda veroispovesti je, kaže Ðurić, demokratska tekovina, i Veselji i ostali lideri Albanaca bi svoju odanost demokratiji najpre morali da dokažu stvarajući uslove za obnovu desetina uništenih srpskih pravoslavnih crkava i manastira, kao i nesmetane posete pravoslavnih hodočasnika i povratnika verskim objektima u mestima kao što su Mušutište ili Ðakovica, gde se nasilnim sredstvima sprečava obeležavanje hrišćanskih praznika.

- Takođe, albanski politički predstavnici bi, ako iskreno insistiraju na slobodi veroispovesti, morali da spreče otimanje srpskih pravoslavnih verskih objekata i promenu njihove namene i karaktera, kao što je to učinjeno sa pravoslavnom crkvom Svetog Nikole u Novom Brdu - naveo je Ðurić.

VIDEO: Sastanak Aleksandra Vučila i patrijarha Irineja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    11. avgust 2019 | 16:54

    ja mogu ds kazem da ovaj Ministar za Kosovo stalno kuka daj brate mili nemoj tako stalno da placas probaj i ti malo ako si vec zaduzen ta tamo da po ragovaras malo sa tim ljudima i da naces zajednicki zivot za taj narod koji tamo zivi a ne samo trazit od Beograda je taj narod mora da zivi zajedno kad tad

  • Aca

    11. avgust 2019 | 17:19

    Stigo mali sa mora.

  • Dragan

    11. avgust 2019 | 19:22

    Mislim da je Kosovo za Djurica prekrupan zalogaj.Nije dovoljno samo klicati vodji,treba i mudrosti u kompleksnoj situaciji na Kosovu i Metohiji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA